HORVÁTH ISTVÁN,

Full text search

HORVÁTH ISTVÁN,
HORVÁTH ISTVÁN, a Mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Mezőgazdasági bizottság május 9-én T/15372/3. számon nyújtotta be azt a módosító javaslatot az élelmiszerlánc-biztonsági törvényjavaslathoz, amellyel kapcsolatban hamarosan szavazásra kerül sor.
A módosító javaslat a házszabályi rendelkezések szerint túlterjeszkedőnek minősül, mivel olyan törvényt nyit meg, amely nem volt része az eredeti törvényjavaslatnak. A túlterjeszkedő javaslat a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosítási kódok használatáról szóló 1996. évi XX. törvény módosítására irányul.
A módosítás törvényi lehetőséget teremt egy adatkapcsolat létrehozására az élelmiszerlánc-biztonsági információs rendszer, vagy rövid nevén a FELIR, valamint egyéb személyazonosító adatbázisok között. Ennek a technikai biztosítása érdekében szükséges ez a törvénymódosítás. Az élelmiszerlánc-biztonsági törvény 38/B. §-ának (2a) bekezdése kimondja, hogy a törvény hatálya alá tartozó tevékenységet csak olyan személy folytathat, aki FELIR-azonosítóval rendelkezik.
(14.10)
Annak érdekében, hogy a törvény ezen rendelkezéseinek való megfelelés ellenőrizhető legyen, szükség van valamilyen adatkapcsolati lehetőség megteremtésére a FELIR adatbázisa és más személyazonosító adatbázisok között, szabályozni kell a kapcsolat létrehozásának és megszüntetésének módjait is, tartalmát tekintve tehát ezért szükséges a módosítás. A módosítás összefügg az élelmiszerlánc-biztonsági törvényjavaslattal. A házszabályi rendelkezéseknek megfelelően a következőkben erről fogunk határozni.
Tisztelettel kérem a tisztelt Ház támogatását. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me