DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Mint emlékezetes, először a 168 Óra című lap adott hírt arról - rendőrségi iratokra és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva -, hogy a magát általában Volde-mortnak hívató Mengyi Roland fideszes képviselő 100 millió forintos uniós támogatás lenyúlására szőtt tervnek volt a részese. Eszerint szociális szövetkezetekre szerettek volna uniós pénzre pályázni, és az ügyben eddig meggyanúsított szereplők szerint Mengyi a megnyert pénz először 50, aztán 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot. 2015 október végén - láss csodát! - ki is írták a „modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása…” elnevezésű pályázatot.
Az újságcikk szerint az ügyben eljáró nyomozók már 2015 nyarán előkészítették a rajtaütést, amelynek eredményeként tetten érhették volna Mengyi Rolandot és társait, azonban az akciót nem engedélyezték. A sajtóértesülések helytállónak bizonyultak, és a napokban vádat emeltek Mengyi Roland ellen bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettje vádjával.
A fentiekkel összefüggésben kérdezem Tállai urat mint a NAV elnökét: az újságcikkben olvasható információk alapján indult-e belső vizsgálat az ügyben, tudniillik hogy a nyomozók a helyszínen voltak, amikor is telefonon kértek engedélyt a rajtaütésre, de nem kapták meg ezt az engedélyt? Kinek kellett volna döntést hoznia a rajtaütés engedélyezéséről, azaz ki fogta a telefont a vonal túlsó végén, államtitkár úr, és miért nem engedélyezték ezt a rajtaütést? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me