TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném önnel közölni, hogy ön olyan adatot, információt kér nyilvánvalóan politikai céllal, ami törvénysértő és törvénytelen, ugyanis a nyomozó hatóságok munkáját törvények szabályozzák, így a nemzeti adó- és vámhivatali - mint nyomozóhatósági - munkát is természetesen a törvények határozzák meg.
Nyilvánvaló, hogy a törvényben meghatározottak szerint kell eljárni, ezért ismertetem önnel, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény 74. § (5) bekezdése értelmében a folyamatban lévő eljárásról felvilágosítás annak adható, akinek az eljárás lefolytatásához, illetve annak eredményéhez jogi - tehát jogi - érdeke fűződik. A vádirat benyújtásáig az ügyész, a bírósági eljárás során az eljáró bíróság elnöke az ehhez fűződő jogi - tehát nem politikai - érdek igazolása után engedélyezi az iratok megtekintését, illetve a szükséges felvilágosítás megadását.
Javaslom önnek, hogy a törvények megismerését követően annak betartásával járjon el a jövőben, ha olyan információkat akar kérni, amiket csak a nyomozó hatóság tud megadni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me