DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Alelnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2017. május 11-i ülése alkalmával a tagok megtárgyalták az egyes törvényeknek a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény végrehajtásával összefüggő módosításáról szóló T/15070. számú törvényjavaslatot.
A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 24 igen szavazattal, 2 nem ellenében, valamint 7 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza részben az Igazságügyi bizottság által elfogadott javaslatokat, valamint a Törvényalkotási bizottság néhány esetben kodifikációs pontosításokat vezetett át az előterjesztésben, azonban vita nem alakult ki a tárgykörben.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az elfogadásra váró törvényjavaslat olyan törvényeket módosít, amelyek adminisztratív adatforrások kezelésének szabályait állapítják meg, és amelyek kizárják vagy korlátozzák azok statisztikai célú felhasználásának lehetőségét. Továbbá a módosítások a statisztikai törvény január 1-jei hatálybalépésével és az európai statisztikára vonatkozó európai uniós jogszabály végrehajtásával függenek össze, az azokkal való összhang megteremtése érdekében nélkülözhetetlenek. Meglátásom szerint a javaslatban foglaltak hozzájárulnak az adatszolgáltatók terheinek csökkentéséhez, és az adatok minőségének folyamatos javításában is közrejátszanak.
Kérem, támogassák az előterjesztést. Köszönöm a meghallgatást. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me