HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én kijövök ebből az erőtérből és meg fogom vívni a küzdelmeimet ezzel kapcsolatban házon belül és még házon kívül is; és meg is vívom - ezeket a mondatokat a szembenállásról, az ország megosztottságáról és a gyűlöletről mondta nem is olyan régen a Jobbik elnöke. Ezek szép gondolatok, de az elmúlt héten kiderült, hogy Vona Gábor szájából ez is csak egy hatalmas kamu volt, a Jobbik úgynevezett munkahete ugyanis semmi másról nem szólt, mint fenyegetésről, gyűlölködésről és erőszakról.
Hétfőn a Jobbik egyik képviselője itt a parlamentben hőzöngött, ordibált, majd erőszakkal fenyegetett meg egy államtitkárt. (Közbeszólás az MSZP soraiban: Aki bemutatott neki!) A fenyegető mondatokat azért nem akarom szó szerint idézni, mert az nemcsak fékevesztett agressziót tartalmazott, hanem alpári stílusban is hangzott el. Szilágyi Györgytől a parlamentben eddig példátlan esetet követően egy cinikus bocsánatkérésre futotta a nyilvánosság felé, épp csak attól nem kért bocsánatot, akit valójában megfenyegetett.
Kedden kiderült, hogy Szilágyi képviselőnek több követője is akad. Megtudtuk, hogy a Jobbik hatvani szervezetének elnöke, Rákócziné Lózs Csilla is durva erőszakot alkalmazna, sőt Vona pártelnök gyöngyösi bizalmasa is csatlakozott hozzá. A hatvani elnök asszony a miniszterelnök megverésével kapcsolatban is nyilvánosan ötletelt. Csak mondom pártelnök úrnak, hogy ezek az emberek a nyilvános adatok szerint a Jobbik képviselőcsoportjának a munkatársai a mai napig.
A szerdai nap is úgy telt el, hogy a korábban fogadkozó pártelnök a nyilvánosság előtt nem tett semmit a pártján belül terjedő gyűlölködéssel és agresszióval szemben. Vona Gábor annyira volt képes, hogy csütörtök reggel gazdája tévéjében elmondja, hogy ő nagyon mérges és hogy Szilágyi mondata nem elfogadható. Persze azóta nem történt semmi. (Dúró Dóra: Honnan tudod?) Még a nap során, aznap csütörtökön egy újabb jobbikos, Lukács László György védte meg Szilágyi Györgyöt, magyarázta minősíthetetlen stílusban a fenyegetőzését, méghozzá a Törvényalkotási bizottság ülésén, sőt Lukács még rá is licitált társa mondataira. Ennyit a Jobbik elnökének párton belüli tekintélyéről. Csak zárójelben jegyezném meg, a közbeszéd miatt óriási álaggódást levágó LMP és MSZP is becsatlakozott, hiszen a Házbizottságban is szó volt erről a témáról, ahol ők nem támogatták Szilágyi szavainak semmifajta szankcionálását.
Pénteken pedig nyilvánosságra kerültek Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester munkatársaival folytatott beszélgetéseinek egyes részletei. Ezeket nem idézném, mert nem valók a parlamenti jegyzőkönyvbe, legyen elég annyi, hogy a korrupció gyanújába keveredett fűzfapoéta az egyik hölgykollégáját poénkodva gyakorlatilag nemi erőszakkal fenyegette meg arra az esetre, ha kibeszéli a kis titkukat.
Az a helyzet, hogy a Jobbiktól, ha megnézzük, ezek alapján soha nem állt távol ez a hangnem, az agresszió végigkísérte a párt rövid történetét, kezdve a Magyar Gárda fenyegető meneteléseitől a zászlóégetésen át a parlamenti fenyegetésekig. Hiába a cicás szelfik, a cukiságparaván mögül mindig kilóg az agresszió.
Múlt hét hétfőn Vona Gábor pártelnök azonnali kérdést tett fel, és az első mondata az volt, hogy 2018-ban a Jobbik alakít majd kormányt. Ezzel azonban két probléma is van. Egyrészt, hogy erről nem ő - bármennyire is szeretne -, hanem majd a választók fognak dönteni, másrészt: hogyan kormányoznának olyan politikusok, akik egy háromperces államtitkári választól is úgy elvesztik a fejüket, hogy agresszióval kezdenek el fenyegetni? Ilyen mentalitással, kedves jobbikos képviselők, nem lehet kormányozni. Volt, aki megpróbálkozott vele, úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc, s láttuk, mi lett a vége: 2006-ban az utcákon békés embereket vertek össze. Ilyen kormányzásra nincs szüksége Magyarországnak. (Mirkóczki Ádám közbeszól.)
(13.10)
Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Jobbik hídépítésről zagyváló elnöke tehát ismét csak hangemberkedett. A jobbikos képviselők inkább a kibelezésben gondolkodó gazdájuk mosdatlan, agresszív és fenyegető stílusát követik. Vona Gábor ma már rendre gyengének bizonyul ahhoz, hogy bármit is tegyen a Jobbikban egyre durvábban terjedő agresszióval szemben.
Úgy próbálom mondani, hogy a tisztelt pártelnök úr is megértse: körmetlen macskának nehéz fára hágni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Jaj!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me