SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Május 15-ét 1994-ben az ENSZ a családok nemzetközi napjává nyilvánította, amely felhíváshoz hazánk is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb intézményére irányítja. A család ösztönző erő, biztos háttér, menedék, energiaforrás. A család az a közösség, amely a legkilátástalanabb helyzetekben is megtart. Az elmúlt években a kormány számtalan intézkedéssel fejlesztette a családtámogatási rendszert. Ez természetesen találkozik a Kereszténydemokrata Néppárt legfontosabb célkitűzéseivel, amely szerint a család mint nemzetmegtartó egység támogatandó attól a ponttól, amikor két fiatal összeköti az életét, a gyermekvállaláson és a gyermeknevelésen át a többgenerációs nagycsaládokig.
A tavaszi ülésszak kezdetén KDNP-s képviselőtársam mondott interpellációt és kérdezte miniszter urat a 2017. év kezdetéhez kapcsolódó családtámogatási változásokról, azon oknál fogva, hogy a gyermekvállalás ösztönözése, a demográfiai folyamatok megfordítása nemzeti sorskérdés. Minden ma befektetett forint sokszorosan térülhet meg a magyar családok életében és a magyar családokon át. A 2017. május 2-án benyújtott költségvetés értelmében 2018 januárjában havi 35 ezer forintra emelkedik a kétgyermekes családok havi adókedvezménye, így összesen már évi maximum 420 ezer forint kedvezményt kaphatnak.
Továbbra is számíthatnak adókedvezményre az első házasok, és a fentiek mellett a kormány az otthonteremtési programmal is erőteljesen támogatni kívánja a családokat, amire 2018-ban még több forrás, 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre.
Tisztelt Államtitkár Asszony! A jövő évi költségvetés kijelöli az irányt, meghatározza a kormányzati prioritásokat. Éppen ezért kérdezem tisztelt államtitkár asszonyt, milyen további családtámogatási intézkedéseket tervez a kormány a családok életkörülményeinek javítása érdekében 2018-ban. Összességében mit hoz a 2018. esztendő a családok számára? Tisztelettel várom államtitkár asszony megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(15.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me