Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miután egy nagyon fontos fogyasztóvédelmi kisokoson is túl vagyunk, és igen fontos tisztázni ezeket az alapfogalmakat, hogy érdemi viták bontakozhassanak ki, Szatmáry államtitkár úr szavaira vonatkozóan - amelyek szerint az átlagbérek, fizetések növekménye mellett egyfajta demográfiai fordulatot is megcélozna a kormány - azt kell mondjam, a mi támogatásunkat mindebben maximálisan megkapja, és a Jobbik frakcióét is, természetesen.
Ugyanakkor nem lehet nem látni azt a bántó aránytalanságot, miszerint családtámogatási rendszerbe valóban nagy összegeket csorgat ez a kormány, viszont ezek jelesül a felső középosztálytól fölfelé hasznosulnak a legnagyobb mértékben, tehát pontosan a legkevésbé ínséget szenvedő csoportokat segíti a legnagyobb mértékben a kormányzat, ugyanakkor látható módon elhanyagol olyan kulcsterületeket, amelyek a középosztály, alsó középosztály és az elszegényedő rétegek számára nyújtanának nagy segítséget.
Ilyen pontosan az az otthonteremtési program, amit rendre számonkérünk önökön, hiszen államtitkár úrnak is látnia kell, megfizethetetlenek az albérleti díjak, 130-150 ezer forintot kell Budapesten fizetni egy átlagos méretű lakásért, plusz rezsi, ez horrorisztikus, tehát bármiféle családi adókedvezmény sem tudja ezt ellensúlyozni.
Önöknek bérlakások tömegét kellene építeniük, hogy a kínálati oldalon megteremtsék azt a mennyiséget, amely egyensúlyhoz vezet. Önöknek be kéne ide avatkozni, és egyáltalán nem a Nemzeti Eszközkezelőre, a devizások elvett lakásaira kellene hivatkozni bérlakásprogramként, hanem igenis lakhatási szegénységet kellene csillapítani, ezáltal a kivándorlási kedvet is csökkenteni tudnák, a magyar gyermekvállalási trendek pozitív alakulásához is hozzájárulnának.
De amíg ezt a problémát egyáltalán felismerni, beismerni sem hajlandók, addig nagyon nehéz dolgunk van, addig csak pusztába kiáltott szónak tűnik az is, amit most mondok, hiszen a megoldásért kiáltunk, de válasz rendre nem érkezik minderre. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me