DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): …pedig országgyűlési képviselők. Köszönöm. Köszönöm, folytatom, elnök úr. A kettő beruházás között tehát négy alapvető hasonlóság van. (Folyamatos zaj.) Az egyik az, hogy Magyarországnak egyikre sincsen szüksége. A másik az, hogy a magyar gazdaság érdekeit egyik sem szolgálja. A harmadik az, hogy a Fidesz-KDNP piszkosul sokat tud belőle lenyúlni. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) És a negyedik pedig az, hogy az unokáink is fizetni fogják ezeket a beruházásokat.
Egy viszont biztos, hogy a miniszterelnök úr már akkor hazudott, amikor a Vlagyimir Putyinnal közös sajtótájékoztatóját befejezte. Ő ugyanis azt mondta februárban, hogy szerinte nem került sor arra, hogy a hitelkonstrukció kiváltásáról beszéljenek. Vlagyimir Putyin viszont egyértelműen megmondta, hogy a hitelből nincsen kijárat.
Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár Urak! A kérdésem az, hogy Magyarország és a magyar kormány pontosan milyen hitelkonstrukciót kíván használni. Tudni szeretném azt, hogy Kocsis István úr egészen pontosan hogy került abba a páholyba. És szeretném, ha a most kiosztandó szavazási magatartás szerint (Felmutat egy iratot.) az LMP alaptörvénymódosítására igent nyomnának, mert ez szolgálja a nemzeti szuverenitást (Az elnök jelzi az időkeret lejártát.); minden más az orosz érdeknek meg a kínai érdeknek a kiszolgálása ebben a Házban. Köszönöm. (Taps az LMP padsoraiból. - Dr. Szél Bernadett néhány miniszter, államtitkár és kormánypárti képviselő asztalára letesz egy-egy iratot.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me