DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Vejkey Imre képviselőtársam felszólalása indított arra, hogy reagáljak erre. Azt hiszem, hogy az édesapám valami ilyesmiről mesélt, amikor azt mondta, hogy az ötvenes években május 1-jén hasonló beszédeket kellett végighallgatni. Én azt hittem, hogy a múlt heti mentelmi bizottsági ülésen az a stílus, ami jobban hasonlított, mondjuk, egy kolhozpárttitkáréra, az egy ilyen egyszeri félresiklás volt, de úgy látszik, hogy nem. Tisztelt Képviselőtársam! Ezt egy kolhoz párttitkára is talán ’72-ben még megengedte magának, de ’73-ban már nem. Én ebben teljesen biztos vagyok. (Boldog István: Abban a pártban ülsz!) Vagy esetleg megkezdődött a listaállítás meg a jelöltállítás a Fideszben, és egy ilyen túlbuzgó bizonyítási vágy van.
Szerintem a római császároktól napjainkig mindenki az egységes Európának a létrejöttében gondolkozott, ha történelmi léptékben is gondolkozik. De mielőtt kommunista, liberálbolsevik… - zárójelbe teszem, hogy ezzel egyébként ön nagyon sok nem jó emlékezetű magyar politikusnak a nyomdokába lépett, például mondjuk, Csurka Istvánéba, akik behozták ezt a fogalmat Magyarországra. (Boldog István közbeszólása.) Az ő nyomdokaiba lépett. Azért olvasson Robert Schumant! Mire jött létre az Európai Unió? Miről beszélt ő 1950. május 9-én? Hol van itt rend, jog és béke? Hol van itt prosperitás? Visszafoglalták Magyarországot? Megmondom, kik: Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Spéder Zoltán, Simicska Lajos, a MET mögött álló tulajdonosok, a letelepedési kötvényeket áruló cégek tulajdonosai.
Hát, tisztelt hölgyeim és uraim, nem mi tanítottuk a Gólemet járni, azok önök voltak! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Azok önök voltak, ezt magyarázzák meg majd! (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me