GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Varga Mihály még reggel, úgy 12 órával ezelőtt arról beszélt, hogy kiszámíthatóság meg biztonság van. Szeretném, ha Banai Benő államtitkár úr megnyugtatna engem e tekintetben, és érveket is mondana, hogy mondjuk, a kiszámíthatóság hogyan vonatkoztatható például a közfoglalkoztatottakra, akik a 2010-es 60 200 forintjukkal szemben, amit nettóban kézbe vettek, ma 53 ezer forintot vesznek kézbe. Hogyan vonatkoztatható arra a közel 450 ezer emberre, aki akár teljes, akár teljes jogú nyugdíjasként, akár ezenkívül az önök által nyugdíjuk megszüntetését követően nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, mondjuk, 28 500-50 ezer forint közötti nyugdíj és nyugdíjszerű ellátásokhoz jutnak hozzá? Vajon hogyan párosítható mindez a kiszámíthatóság, a biztonság kérdéskörével? Vagy az a kiszámíthatóság, hogy attól, ami tavaly volt, csak rosszabb lehet a helyzetük.
A másik dolog, amire szeretnék egy korrekt, egyértelmű választ kapni öntől, az az, hogy a jóléti vagy épp az egészségügyi, oktatási finanszírozás tekintetében önök itt reggel folyamatosan arról beszélnek, hogy többletforrások kerülnek be a rendszerbe. Szeretném, ha elmondaná tisztességgel azt, hogy mondjuk, 2010 és 2018 vonatkozásában a GDP arányában hogyan is néz ki ez a helyzet. Segítek majd utána, hogyha nem sikerül elsőre összerakni a történetet, csak szeretném tudni, hogy ön hogyan látja, ön mit gondol erről.
Az utolsó ilyen felvezető kérdésem, hogy még az elkövetkezendő órában megbeszélhessük, hogy ha az EU-s források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kívánják fordítani, akkor mennyit fog majd percenként keresni Mészáros, meg tudja-e saccolni, vagy van-e erre már elképzelés is. Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me