PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Mivel Ikotity István azt kérte, hogy reagáljak néhány kérdésére, megteszem. Mindenekelőtt, tisztelt képviselő úr, végtelenül szomorúnak tartom, hogyha ön teológiai végzettséggel rendelkezik, és ön volt az a képviselő, aki a legjobban ágált a nagypénteki szabadnap ellen. Úgy gondolom, hogy otthon ezért nagyon kell magát szégyellnie. (Ikotity István folyamatosan közbeszól.) Ahogy azért is, tisztelt képviselő úr, hogy szomorú, hogy egy teológiai végzett-séggel gúnyosan röhög egy szó szerinti bibliai idézeten. Persze, ha kérdései vannak, akkor megválaszolom. (Ikotity István folyamatosan közbeszól. - Az elnök csenget.) Az egyik kérdésére a válasz, hogy kire gondoltam, amikor a szegényekre hivatkozom. Tisztelt Képviselő Úr! Az idézet párhuzamában (Ikotity István közbeszól. - Az elnök csenget.) Júdásra gondoltam, arra a Júdásra gondoltam - akik meglopták a szegényeket, és közben a szegényekre hivatkoztak. Ilyen volt Simon Gábor, aki a szegényektől ellopott százmilliókkal a zsebében úgy to-bor-ozott éhségmenetre. Ő volt az egyik Júdás.
Az Evangélium második üzenete reagálás arra a demagógiára, amit egész nap hallhattunk, hogy ne erre vagy ne arra fordítsuk a költségvetést, hanem Júdás szerint arra, amit majd később ők, önök ellophatnak, tekintve a 300 dínáros hasonlatra. (Ikotity István közbeszól.)
Tisztelt Képviselő Úr! A harmadik üzenet az ön kérdésére, hogy kit értettem én az idézet párhuzamában Jézusnak. Elmondom önnek. Azokat, akiket önök ma itt bántottak. Akikről szól a béremelés, akikről szól az adócsökkentés, az egészségügyben dolgozó orvosok, a mentősök, a rendőrök, a tanárok, a katonák, az állami tisztviselők, a gazdák, a gazdálkodók, a vállalkozók. (Ikotity István, miközben távozik az ülésteremből: Szánalmas vagy!) Erről szólt a költségvetés, amiről önök azt mondták, hogy ne nekik adjuk, hanem valaki másnak. (Gőgös Zoltán közbeszólása.) Erről szólt a bibliai idézet, kedves Gőgös képviselő úr, szerintem nem kellett volna kigúnyolni, főleg azoknak, akik teli vannak júdásokkal. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból, köztük Gőgös Zoltán: Szégyelld magad!) Mert egyszer már voltak a szegények pártján, és ők lopták meg a szegényeket. (Gőgös Zoltán: Miket beszélsz, te majom?) Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me