DANKÓ BÉLA

Full text search

DANKÓ BÉLA
DANKÓ BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Nézze el nekem, hogy kizárólag a labdarúgásra fogok koncentrálni, arra van nagyobb rálátásom. Hadd mondjak el néhány tényszámot önnek, megcáfolandó azt, amit ön állít! Sajnálatos, hogy a sajtó mellett ön is kizárólag a 32 stadionra koncentrál, holott a tényszámok azok, hogy az elmúlt időszakban, a program elindítása óta 1002 darab vadonatúj futballpályát építettünk Magyarországon, és 1513 futballpályát újítottunk fel. Ez azt jelenti, hogy a legkisebb településen is épülhetett új focipálya.
Ezt nem öncélúan tettük, hiszen ha megnézzük azokat a tényszámokat szintén, hogy például a Bozsik-program elindításakor kevesebb mint 20 ezer gyermek szerepelt az egyesületi programban, jelenleg ezt a számot több mint duplájára emeltük, és 50 ezer gyermek van az egyesületi programban. Az intézményi program elindításakor 28 ezer gyermek szerepelt, most sikerült 102 ezer gyermeket bevonni ebbe a programba.
Tehát azt, amit szerettünk volna elérni, hogy tömegesíteni, minél több gyermeket bevonni a sportolási lehetőségbe, egészségesebbé tenni őket és ehhez az infrastrukturális feltételeket is megteremteni, hála istennek, elértük,
Azt gondolom, ismerve a mai trendeket, hogy a gyermekeket milyen nehéz kimozdítani a számítógép, a televízió mellől, azokkal a százéves infrastruktúrákkal nem lehetett ezt megtenni. Azokkal a méltánytalan körülményekkel nem lehetett ezt megtenni. Erre forrásokat kell biztosítani. Ezt a magyar kormány megtette. És hála istennek, még egyszer mondom, a legkisebb településen, a legkisebb faluban is megújulhattak ezek a létesítmények, új pályák épülhettek. És ezek tényszámok, képviselő úr. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me