HADHÁZY SÁNDOR

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Mirkóczki Ádám képviselőtársam felszólalásához szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni.
Az egyik, hogy ha valaki nem mond igazat, és sokszor teszi ezt, előbb-utóbb hiteltelenné válik. Ha valaki állít valamit, akkor azt elvárható módon bizonyítani kellene.
(15.40)
Ön már nagyon gyakran a társaival együtt korrupcióval vádolja a Fideszt. Ha százszor állítja ezt, akkor is hiteltelen lesz ön mindaddig, amíg nem tudja ezt alátámasztani és bizonyítani, tehát én azt javasolnám tisztelettel, hogy gondolja meg jól, mit állít.
A másik kérdés, amit szeretnék fölemlíteni, hogy ön a Fidesz egyik felszólalóját azzal vádolta, hogy a helyi ügyekkel jön itt elő, és elsorolja, hogy milyen fejlesztéseket valósított meg vagy szeretne megvalósítani. Tisztelt képviselőtársam, az a helyzet, hogy kétféle képviselő van, jogilag persze csak egyféle, de kétféle képviselő van a Házban, az egyik az egyéni mandátummal rendelkező képviselő, akinek az a dolga többek között, hogy helyben a kapcsolatot tartsa a polgármesterekkel, a civil szervezetekkel, a vállalkozásokkal, az emberekkel, és megpróbálja az ő mindennapjaikat megkönnyíteni, segíteni olyan fejlesztésekkel, amelyeket ők fogalmaznak meg. Nyilvánvaló, hogy ezeket rangsorolni kell, hogy melyik a fontosabb, melyik a kevésbé fontos, de ezt a munkát minden egyes egyéni mandátummal rendelkező képviselőnek el kell végeznie, ezért őt vád nem érheti, akármilyen értelemben is nyilatkozik meg itt a Házban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tehát én azt gondolnám, hogy ezt a gyakorlatot fogadja el. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me