SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm szépen. Az előbb lecsúsztam a kétpercesről, úgyhogy most egy normál gombot nyomtam. Néhány kérdésem lenne, amire nem kaptam választ. Először is, államtitkár úr azt mondta, hogy nem a kormány készítette elő, viszont a Gazdasági bizottságban én az ellenkezőjét hallottam, hogy ne gondoljuk azt, hogy néhány képviselő felébred és akkor elkészíti ezt a törvényjavaslatot, és hogy akkor ezt tulajdonképpen mégis nem a kormány készítette elő. Tehát én ezt most már szeretném akkor megtudni, hogy a kormány vagy nem a kormány készítette elő. (Kósa Lajos közbeszólására:) Jó.
Amire szintén nem kaptam választ. Én azért nagyon szeretném tudni, hogy miért nem egyeztettek nyugdíjasszervezetek képviseleteivel. Ha most egyéni képviselői indítvány és képviselők készítették elő, miből gondolják önök néhányan, hogy a kétmillió embert érintő törvényjavaslatot megfelelő módon, megfelelő érvekkel, még ha kutatás is van, ezt elő tudják készíteni. Miért nem érzik azt, hogy szükség lenne arra, hogy igen, személyesen valamilyen formában - kerekasztal s a többi - formában leülni, meghallgatni őket, hogy ők is elmondják azt, hogy tulajdonképpen mit szeretnének. Itt azért erre szeretnék választ kapni.
Szeretném azt is megtudni, mert a tervezetből nem derül ki, hogy - a kormány támogathatja majd ezeket a nyugdíjasszövetkezeteket - ki mikor dönti el, hogy milyen támogatást kaphatnak ezek a szövetkezetek. Most nyilván azon túl, ami itt legálisan szerepel, hogy a szociális hozzájárulást nem kell fizetni, és milyen módon juthatnak ebből forráshoz a nyugdíjasok, tehát ezt mikor és milyen módon dönti el a kormány. Vagy ez most szerepel a költségvetésben is, vagy mi lesz akkor ennek a forrása?
A következő kérdés már többször elhangzott, hogy ezek a nyugdíjasszövetkezetek kikölcsönözhetnek embereket, munkaerőt a munkaerőhiány csökkentésére. (Kósa Lajos: Ezt ti mondtátok. Ez nincs benne a törvényjavaslatban. - Az elnök csenget.) Igen? Ez nincs benne? Akkor nem kölcsönözhetnek ki, ez azt jelenti? (Az elnök csenget. - Kósa Lajos: A munkaerő-kölcsönzés, az egy másik törvény.) Akkor nem tudom, ez honnan jön.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me