MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem is tudom, hogy mit mondjak arra, hogy önöknek ennyi szavuk vagy ennyi sincs hozzá, hogy legalább át vagy bét, vagy legalább hazudjanak valamit, hogy miért nem tudják támogatni, hogy valamit elrontottunk a címben vagy a 28. § (3) szakaszában, vagy valamit legalább hazudjanak, ahogy szoktak. Jól látszik, hogy ez mennyire kényelmetlen önöknek.
Nem tudom, feltűnt-e már bárkinek - bízom benne, hogy egyre több mindenkinek föl fog ebben a társadalomban tűnni -, hogy amikor ez a kérdés fölmerül, ha önök megszólalnak, mindig azzal kezdik, hogy mit miért nem lehet. Soha nem azt mondják, hogy ezt és ezért meg kell tennünk, vagy ezt és ezt próbáljuk meg, hátha beljebb leszünk legalább morális értelemben, hanem mindig arról beszélnek, hogy mit miért nem lehet.
Mi meg arról beszélünk, hogy mit és hogyan szeretnénk és mit és hogyan fogunk egyébként megtenni, hiszen illúziója, ahogy nekünk nincsen jelenleg, úgy önöknek se legyen sem jelenleg, sem a jövőben, hogy nem maradnak sokáig, tehát mondhatnám, hogy egy évük van, és utána ki fog derülni, hogy kik az érintettek, hiszen ez a javaslat minden 1972 előtt születettre vonatkozik, és azért vélelmezem vagy élek azzal a szabad gondolattal, hogy mind a magyar közigazgatásban, mind a magyar politikai életben, mind a magyar gazdasági szektorban - tartozzon az például állami fennhatóság alá - bőven van még 1972 előtt született ember, aki aktív volt az 1989 előtti időszakban is, és vélelmezem, nem feltétlenül makulátlan a múltja ebben a tekintetben.
S azt is vélelmezem, hogy kapcsolatban van önökkel, hiszen ha azt a kérdést föltesszük, hogy vajon mi akadályozza önöket abban, hogy egy ilyen javaslatot támogassanak, arra csak egyetlenegy válasz lehetséges: az, hogy érintettek, nem kicsit, nagyon; nem bokáig, hanem fejbúbig.
Az LMP-nek pedig köszönöm szépen a támogatást. Nyilván ez a két párt van, amely Magyarországon ilyen értelemben is be szeretné fejezni a rendszerváltást.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban. - Sallai R. Benedek tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me