SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Látható, hogy hozzá se szólnak a kormánypártok, hozzá se szól az MSZP, ők egy platformon vannak ebben a kérdésben, ennyire érdekli őket, amennyire itt vannak jelen pillanatban. A kormánynak három ciklus nem volt elég arra, hogy leszámoljon ezzel a kommunista múlttal, vagy megengedje, hogy leszámoljanak ezzel a kommunista múlttal. Sőt, nemhogy leszámolni akarnak, inkább visszafelé megyünk az időben, és szinte az egypártrendszer felé haladunk, egy új kádári diktatúrát próbálnak önök Magyarországon meghonosítani és megvalósítani.
Az áldozatokat 27 éve folyamatosan megalázzák azzal, hogy ezt a kérdést önök nem rendezik, és csak azért nem rendezik, mert az önök soraiban is nagyon sok olyan volt kommunista és ügynök lehet, akiket nem kívánnak felfedni. Lengyelországban ezt megcsinálták, ennek hatására kerülhetett bíróság elé Jaruzelski és 11 társa, ennek a hatására volt egy igazságtétel. Itt Magyarországon is lehetőség lett volna, akkor Horn Gyula nem miniszterelnök lett volna, hanem bíróság elé került volna, akkor például Biszku Béla nem élhette volna nyugodtan életét, akkor például az Apró-klán egy jelentős része szintén bíróság előtt kellett volna hogy feleljen a tetteiért.
S van egy apropója egyébként most, sajnos egy negatív apropója ennek a felszólalásnak és ennek a törvényjavaslat-benyújtásnak, az, hogy az önök hivatalos segélyszervezetének, a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek a vezetőjéről és elnökéről, Lehel Lászlóról kiderült, hogy eszmei alapon szervezték be, tehát még csak nem is kellett megfenyegetni, hanem eszmei alapon szervezték be, és utána az úgynevezett rendszerváltás után 27 éven keresztül nyugodtan élte a világát, nyugodtan dolgozott együtt önökkel, nyugodtan dolgozott együtt a miniszterelnök úr feleségével, hiszen Lévai Anikó jószolgálati nagykövet ennél a segélyszervezetnél. Tehát önök nyugodtan dolgoznak együtt olyan emberekkel, olyan ügynökökkel, akik családokat tettek tönkre ebben az országban, és 27 éve folyamatosan megalázzák ezeket a családokat, ezeket a tönkretett családokat és az áldozatokat.
Szégyelljék magukat, hogy nem támogatják a Jobbik Magyarországért Mozgalom azon törekvését, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba és leszámoljunk a kommunista múlttal! (Taps a Jobbik soraiban. - Sallai R. Benedek tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me