VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2017. április 27-én, az ülés alkalmával lefolytatta a vitát az európai uniós és a nemzetközi bűnügyi együttműködést szabályozó törvények és ehhez kapcsolódóan más törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/14683. számú törvényjavaslatról.
A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 23 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, valamint 6 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza az Igazságügyi bizottság által is támogatott és egyébként dr. Bárándy Gergely által benyújtott módosító javaslatokat, melyek közül kettő nyelvhelyességi és kodifikációs pontosításra irányult, a harmadik javaslat pedig, amelynek esetében egyetértett a bizottság a módosító javaslat céljával, nem a benyújtott formában került elfogadásra. Az elfogadott javaslatban a módosítás egyértelművé teszi, hogy terroristacsoport szervezése bármilyen terrorista célzat esetében legyen büntetendő. Egyebekben a Törvényalkotási bizottság további pontosításokat iktatott be, amelyek színtiszta jogtechnikai korrekciókat valósítanak meg.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, hozzájárulásukkal szíveskedjenek megteremteni annak a feltételeit, hogy a kétharmados támogatás az Országgyűlésben a törvény elfogadásához megszülethessen, hiszen amennyiben a parlament esetlegesen nem tudná ezt a törvényt elfogadni, úgy a bizottság ülésén elhangzott tájékoztatással összhangban Magyarországgal szemben esetleg szankciók léphetnének életbe. Javaslom, hogy mindezeket megfontolva hozzák meg a döntésüket, amikor szavazásra kerül sor a törvényjavaslat ügyében.
Köszönöm szépen a figyelmüket. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me