FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Ön azt mondta, hogy ösztöndíjakkal próbálják segíteni a fiatalokat. Kérem, válaszoljon akkor arra a kérdésre, hogy mikor emelték önök, mióta nem emelték a tanulmányi ösztöndíjakra fordítható összegeket. 2007 óta. 2007 óta nem emelték a hallgatói normatívát, amiből a tanulmányi ösztöndíjakat finanszírozzák. (Dr. Rétvári Bence: Nem mi voltunk kormányon…) Így próbálják önök segíteni a fiatalokat.
Ön örült annak, hogy milyen sokan vették fel a diákhitelt. Miért örül ön annak, hogy a fiatalok kénytelenek eladósítani magukat? Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, nézzen ezeknek a fiataloknak a szemébe, és úgy mondja, hogy örülnek, hogy ilyen sokan kényszerültek felvenni a diákhitelt.
És nem válaszolt arra a nagyon logikus kérdésre, hogy ha egy 17 éves fiatal után, aki középiskolába jár, és valószínűleg még otthon vagy egy olcsó kollégiumban él, utána ezek szerint még jár a családi pótlék, akkor egy évvel később, amikor valakit felvesznek egy egyetemre, és sokkal nagyobb költségekkel jár az ő taníttatása, utaznia kell, tandíjat kell fizetni, lehet, hogy albérletet kell fizetni, utána pedig nem jár a családi pótlék.
Erre a kérdésemre nem válaszolt, ezért nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me