DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném itt is elmondani önnek, hogy a mi felfogásunk szerint, ha valaki ösztöndíjat kap, az még nem jelenti azt, hogy hűbéresküt kellene fogadnia egy egyetemnek vagy éppen az egyetem támogatójának.
Látom, hogy sokan vannak a magyar közéletben, akik kioktató és számonkérő hangnemben azt mondják, hogy ha valaki, bárki korábban megfordult a CEU környékén - valaha életében -, akkor egyben magára nézve kötelezőnek kell tartania, elfogadnia egy ideológiát, de mi ettől még nem értünk egyet ezzel.
Főleg nem akkor, amikor az egyetem, a szóban forgó egyetem fő támogatója az ország érdekeivel ellentétes közéleti tevékenységet folytat, mindenekelőtt a migráció kérdésében, ahol olyan aktivista csoportokat pénzel, akik gyengítenék Magyarország védekezőképességét, lebontanák a határzárat, és páran közülük még fel is jelentik az országot, hogy aztán perköltség címen milliókat kaszáljanak. Na, ezt mi nem kívánjuk - önökkel ellentétben ezek szerint - elfogadni.
Ami az ösztöndíjakat illeti, sajnálom, hogy nem érti a lényegét a válasznak, ez pedig az, hogy az egyes minisztériumoknak nincs, nem is lehet nyilvántartása arról, hogy ki milyen ösztöndíjat kapott korábban, közéleti pályafutását megelőzően. A kormánytagok életrajzai ugyanakkor elérhetőek, nyilvánosak, a kormany.hu honlapon ezeket megtalálja.
Végighallgatva a felszólalását, az ember azért azon gondolkozik, vajon milyen érzés lehet annak az ellenkezőjét elmondani, amit akár csak pár hónappal ezelőtt a Jobbik képviselt az átláthatóság ügyében például. Az ön pártelnöke nem olyan rég még azt mondta, hogy a parlamentben ki kellene vizsgálni, hogy az úgynevezett „jogvédő szervezeteket” - így ezt macskakörömben - kik és hogyan pénzelik. A Jobbik 2014-es programjában egyenesen az állt, hogy véget kell vetni a nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. (Dúró Dóra: Így van!) Én sokszor felhozom önöknek a Jobbik választási programját. Azt javasolnám a Jobbiknak, hogy forgassák szeretettel, mert azt fogják látni, hogy rendre szembemennek az egyes pontokkal. (Folyamatos zaj.)
Ez a 180 fokos fordulat persze abból a szempontból nem túl meglepő, hogy a Jobbik egy milliárdos kitartottjává vált, és ma már nem több, mint egy dróton rángatott párt (Egy hang az MSZP padsoraiból: Ez az, egyetértek!), ezért nem kampányoltak többek között a kvótanépszavazás ügyében, és ezért nem szavazták meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást. Hiába is, ilyen a plakátokkal, a pár tucat plakáttal megvett pártok élete. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból.)
Tisztelt Képviselő Úr! Egyébként volt már olyan párt a rendszerváltás óta, amelyik felülírta a legfontosabb alapelveit, és betagozódott a baloldali pártok közé: SZDSZ-nek hívták. Mi csak egyet szeretnénk kérni a Jobbiktól: legalább egy hibáját ne kövessék el az SZDSZ nevű pártnak! Bármennyire is halmozzák most fel az adósságot, a pénzügyi adósságaikat, legalább az áramszámlát fizessék be, ne hagyjanak maguk után köztartozást, ahogy azt az SZDSZ tette! Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Folyamatos zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me