GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tasó államtitkár úrnak szeretném mondani, hogy azért én arra a fajta konszolidációra, az önkormányzati hitelkonszolidációra azért nem lennék annyira büszke, mert azóta meg dolguk sincs. Tehát magyarul, elvettek mindent. Most a polgármesternek maximum annyi lehetősége van, hogy a közmunkás az ároktisztítást a bal oldalon vagy a jobb oldalon kezdje.
(20.00)
Erre azért én főleg ezen vita kapcsán nem lennék ennyire büszke, mert lenne nekik bőven dolguk.
Sajnálom, hogy a két képviselőtársam elment. Bencsik Jánosnak mondanám, hogy amit ő elmondott ezzel a jó kezdeményezéssel kapcsolatban, pont azt erősíti, amiről Harangozó képviselőtársam beszélt, hogy sokkal, de sokkal nagyobb állami szerepvállalás kell az ilyen típusú kezdeményezések továbbterjesztésére, mert ez valóban működik, és rengeteg ilyen jó példa van, de miután nincsen szervezés mögötte, ezért általában vagy nagyon mikrotérségben működik, vagy pedig elhal, mert ezt azért sokkal szélesebbre kellene tenni.
A debreceni reptér került itt szóba. Ha nem akadályozzuk meg ott egy 46 hektáros terület eladását a nagy földeladási buzgalomban, akkor az érdekes lett volna, mert fejlesztési területeket is el akartak adni, de ezt valószínűleg tudja a képviselőtársam is.
A másik, amire mindenképpen szerettem volna még reagálni, a Benetton. A Benetton valóban nem most kezdte a ténykedését, csak a mi időnkben maximum céget tudott venni, meg is tette Gógánfán, aztán tönkre is tette, elvitte a teheneket, megszüntetett minden tevékenységet, csak a bérleti díjakat szedi föl valamilyen szinten. De földet venni csak azután tudtak, miután önök bemondták, államtitkár úr, hogy azért kell eladni az állami földeket, hogy ne kerüljön külföldi kézbe. Na, ez a legnagyobb problémája ennek az időszaknak, hogy az egyetlen aktív vidékfejlesztési eszköztől is megpróbáltak megválni, szerencsére az egésztől nem sikerült. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me