DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Amint az ön felszólalásából is látszik, megint olyan heteket élünk, amikor fokozódik a Magyarországot érintő, célzó politikai nyomásgyakorlás, és valóban, ebbe a folyamatba illeszkedik az Európai Parlament határozata is, amely most a 7. cikkelyre való utalást is tartalmazza. Azt, hogy ez az egész nem más, mint politikai nyomásgyakorlás, nemcsak én gondolom így, hanem így nyilatkozott a szocialisták egyik képviselője, Szanyi Tibor is.
Az elfogadott határozat ügyében van jó pár botrányos körülmény. Az egyik az, kezdjük innen, hogy ezt a határozatot magyar baloldali képviselők is támogatták. Tehát azok a képviselők, akiket azért választottak meg, azért kapják a fizetésüket, hogy elvileg Magyarországot képviseljék, az országot támadó határozat elfogadásán dolgoztak, és meg is támogatták azt. Csak hogy tisztában legyünk a tényekkel, az MSZP minden európai parlamenti képviselője megszavazta a Magyarországot támadó határozatot.
A parlamenti határozat egyébként nemcsak a körülményei, hanem a tartalma miatt is botrányos. Többek között valóban azért, mert védelmébe vesz egy olyan illegális bevándorlót, akit azért ítéltek el, mert kövekkel támadt a határokat védő magyar rendőrökre. Jó, ha minden egyes EP-képviselő és a határozatot megtámogató itteni baloldali képviselők is tudják, hogy ha valaki Magyarországon kövekkel támad rendőrökre, az bűncselekmény. És nagyon nincs rendben, ha valaki, legyen az politikus vagy bárki más, menteget egy ilyen cselekedetet.
(11.40)
A határozat egyébként úgy fogalmazott, hogy a bevándorlót 10 év börtönbüntetésre ítélték pusztán azért, mert a feszültségek oldására megafont használt, és három tárgyat hajított a határőrökre. Vegyük itt is jegyzőkönyvbe, hogy a három, úgynevezett tárgy valójában köveket jelentett. Kővel támadtak a rendőrökre. Ilyen az, amikor a politikai inkorrektség elfedi a lényeget, és relativizálni próbálja a bűncselekményeket.
Hadd folytassam a sort! Ez a határozat a jogi határzárat is támadja, tehát az egyik legfontosabb uniós intézmény még mindig azon van, hogy gyengítse Magyarország határvédelmi képességeit, miközben az ellenőrizetlen bevándorlás kockázatai már mindenki számára nyilvánvalóak. A határozat egyébként arról is rendelkezett, hogy készül majd egy újabb jelentés, mondhatnánk azt is, hogy készül a Tavares 2 jelentés, és mivel erre a választás előtti egy évben kerül sor, nem túlzás azt mondanunk, hogy ez nyílt beavatkozás lehet a magyar választási küzdelmekbe.
Bárhogy is legyen: egyre több magyar állampolgár áll ki a kormány politikája mellett, ezt bizonyítja az is, hogy a múlt heti összesítések szerint már 1 millió 560 ezren vettek részt a nemzeti konzultációban, amely épp olyan kérdésekről szól, amelyekben Magyarországnak, a magyar kormánynak kemény vitája van a brüsszeli intézményekkel. A rekordrészvétel azt is bizonyítja, hogy a konzultációt érintő baloldali támadások látványosan elbuktak. Ez nem is csoda, hiszen aki ismeri a magyarokat, az nagyon jól tudja, hogy nem szokták hagyni, hogy a fejük fölött hozzanak döntéseket.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me