HORNUNG ÁGNES ANNA

Full text search

HORNUNG ÁGNES ANNA
HORNUNG ÁGNES ANNA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Ahogy a bizottsági képviselőtől is hallhattuk, itt alapvetően egy európai uniós irányelv átültetéséről van szó, amely egy szakmai alapon készült javaslat.
Sem a Gazdasági bizottság, sem képviselők az előterjesztéshez nem nyújtottak be módosító indítványt, így mi is azt a következtetést vontuk le, hogy ez egy konszenzusos javaslat. A képviselő úr elmondta azokat a módosító indítványokat, amelyeket a Törvényalkotási bizottság terjesztett be; ezek tovább könnyítik a javaslat felhasználását, tehát ezeket a kormány természetesen támogatta. A részletszabályok pedig egy következő, alsóbbrendű jogszabályban kerülnek majd kidolgozásra.
Annyit szeretnék a hozzászóláshoz elmondani és még hozzátenni, hogy ennek a javaslatnak a célja most kifejezetten a fogyasztóbarát termékek segítése, az, hogy olyan botrányok, amelyek korábban voltak, most ne fordulhassanak elő, tehát ténylegesen az Unió iránymutatása alapján próbáltuk a fogyasztóvédelmet a magyar jogrendszerben egyre jobban erősíteni. Természetesen nem lehet mindent egyszerre, tehát lépésről lépésre haladunk, azonban a magyar jogszabályrendszer teljes egészében megfelel az uniós szabályrendszernek, nem vagyunk lemaradva.
Az Unió is fejlődik napról napra, tehát a pénzügyi tárgyú törvények egy folyamatos jogszabályalkotást követelnek meg, és ezek a kérdések is vélhetően még előkerülnek majd itt a parlament napirendjén is, úgyhogy ezekben kérjük majd a további segítségüket.
Jelen törvényjavaslathoz pedig mindenkinek köszönöm szépen a támogatását, és kérjük, hogy a szavazatukkal holnap is támogassák. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me