VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság a 2017. május 25-ei ülése alkalmával a bizottság tagjai vitát folytattak a pénzügyi piacok működését és a pénzügyi eszközök kereskedését szabályozó törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/15347. számú törvényjavaslatról. A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 25 igen szavazattal, 6 nem ellenében, valamint tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatait tartalmazza, hiszen önálló képviselői módosító javaslat nem került a szakbizottság elé megvitatásra.
A bizottságunk a következő indítványokat terjesztette elő konzultálásra, amelyeket támogatás kísért. A jogszabályi összhang megteremtése érdekében szükséges a Nemzetközi Beruházási Banknak a hitelintézeti és a tőkepiaci törvények hatálya alóli kivétele, továbbá az elektronikus fizetési forgalom bővítése mint közérdek alapján indokolt bevezetni a szociális fizetési számlát, amelyre vonatkozó részletszabályokat kormányrendelet állapít majd meg.
További ilyen: a pénzügyi szolgáltatóknak a jövőben lehetőségük lesz az ügyfél-átvilágítási intézkedéseiket az általuk üzemeltetett, előzetesen auditált hírközlő eszközökkel elvégezni. Nem utolsósorban hadd emeljem ki, hogy a bankcsoporton kívüli hitelközvetítőnek kifizetett, de legfeljebb 2 százalékos közvetítői díj mellett a bankcsoport hitelbiztosítéki értékmegállapítást, hiteladminisztrációt végző tagja is megkaphatja a szolgáltatás ellenértékét.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk álló törvényjavaslat már a címében is jelzi, hogy alapvetően egy európai uniós jogharmonizációt megvalósító törvénycsomagról beszélünk. A pénzügyi szabályozás területén az ilyen jellegű szabályalkotás rendszeresen ismétlődő feladat, ugyanis az egységes európai pénzügyi piac fenntartása számos uniós jogszabály elfogadását, korszerűsítését teszi szükségessé. Ezért kérem szíves támogatásukat.
Köszönöm a figyelmüket. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me