DR. HOMOLYA RÓBERT

Full text search

DR. HOMOLYA RÓBERT
DR. HOMOLYA RÓBERT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az önök előtt lévő javaslat több közlekedési tárgyú törvény módosítását tartalmazza. A parlamenti tárgyalás során a törvényjavaslathoz beérkezett módosító javaslatok javarészt jogtechnikai jellegűek voltak, kodifikációs, nyelvhelyességi változtatásokat tartalmaztak, a normaszöveg nyelvi koherenciájának megteremtését szolgálták.
Érdemi módosító javaslat a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény értelmező rendelkezését egy új fogalommal egészítette ki; B. Nagy László képviselő úr által itt részletesen kifejtésre került a „kerékpárszállító eszköz” fogalma, ezzel kerülne kiegészítésre a jogszabály.
A törvényjavaslathoz egy önálló képviselői módosító indítvány érkezett továbbá, amely a közúti közlekedésről szóló törvényt egy új, a muzeális jellegű járművekre vonatkozó felhatalmazó rendelkezéssel egészíti ki. A módosítás célja, hogy közlekedésbiztonsági és származásbiztonsági okokból szükség van egy szakmai, független, stratégiai szerep kialakítására. A megnövekedett minősítési darabszám a működési és szabályozási környezet optimalizálását, szakmaiságát kívánja. A kormány támogatta a módosító javaslatot.
Ezúton is szeretném megköszönni a bizottságok magas színvonalú, támogató szakmai munkáját, amellyel hozzájárultak a törvényjavaslat szövegének egyértelműsítéséhez, pontosításához, biztosítva ezzel a jogszabály-szövegezési követelményeknek való jobb megfelelést.
Tisztelt Ház! Az előttünk fekvő törvénytervezet az általa módosítani kívánt jogszabályok szakmai tartalmának jobbítására, a gyakorlati tapasztalatokból adódó anomáliák javítására irányuló szándékoknak maradéktalanul eleget tesz.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem önöket, hogy a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me