Döntés bizottsági túlterjeszkedő módosító javaslat szabályszerűségéről

Full text search

Döntés bizottsági túlterjeszkedő módosító javaslat szabályszerűségéről
Tisztelt Országgyűlés! Az Igazságügyi bizottság a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló T/15329. számú törvényjavaslathoz a házszabály 70. § (1) bekezdése alapján túlterjeszkedő módosító javaslatot terjesztett elő T/15329/8. számon.
A házszabály 70. § (2) bekezdése szerint az Országgyűlés vita nélkül dönt arról, hogy a túl-terjeszkedő módosító javaslat valamely szabályszerű módosító javaslat tartalmával való összefüggése vagy a házszabály 44. § (1) bekezdésében meghatározott szempontok érvénye-sí-té-se miatt nyilvánvalóan szükséges-e.
A döntést megelőzően a túlterjeszkedő módosító javaslatot benyújtó bizottság előadója, majd a bizottságban megfogalmazódott kisebbségi vélemény előadója szólalhat fel, összesen négyperces időkeretben. Ezt követően a törvényjavaslat előterjesztője ismertetheti álláspontját kétperces időkeretben. A túlterjeszkedő módosító javaslatot benyújtó Igazságügyi bizottság nem állított előadót.
Megkérdezem, hogy az előterjesztő kíván-e a felszólalás lehetőségével élni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! Most tehát a döntés következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a házszabály 70. § (2) bekezdése alapján meg-álla-pít-ja-e a T/15329/8. számú túlterjeszkedő módosító javaslat szabályszerűségét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
(14.20)
Az Országgyűlés a túlterjeszkedő módosító javaslat szabályszerűségét 116 igen szavazattal, 20 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett megállapította.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés a túlterjeszkedő módosító javaslat szabályszerűségét megállapította, a házszabály 70. § (3) bekezdése alapján e módosító javaslatra az általános vita újra megnyílik. Tájékoztatom önöket, hogy a szabályszerű túlterjeszkedő módosító javaslathoz a vita lezárásáig lehet képviselői módosító javaslatokat benyújtani.
Tisztelt Országgyűlés! Most házszabálytól való eltérésre tett javaslatról döntünk. A ház-bizottság a házszabálytól való eltérésben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló T/15381. számú előterjesztés tárgyalása során úgy térjen el a házszabálytól, hogy a Költségvetési bizottság az összegző jelentést és az összegző módosító javaslatot a házszabály 93. § (1) bekezdésében foglalt határidőre való tekintet nélkül 2017. június 6-án, kedden 9 óráig nyújthassa be; bármely képviselőcsoport vezetője legfeljebb összesen tíz, a házszabály 48. § (2) és (4) bekezdése szerinti kérést nyújthasson be. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot T/15381/1232. számon a honlapon megismerhetik.
Kérdezem a tisztelt Házat, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
A Ház a házszabálytól való eltéréshez 149 szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett hozzájárult.
Tisztelt Ház! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást az előbbiekben elfogadott módosításokkal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a napirendet elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me