DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Az előbb nagyon humoros válaszokat kaptunk, remélem, hogy most egy picit komolyabbakat kapunk. Egy picit vissza is utalnék az előző azonnali kérdések órájára. Ott megkérdeztem a miniszter urat, hogy hogyan tudták a Közszolgálati Egyetemen eltalálni egészen pontosan, hogy egy közbeszerzés 4 515 246 109 forintba fog kerülni - ezt pontosan eltalálták. Azt ígérte a miniszter úr, hogy utánakérdez. Megköszönöm, ha ezt most meg tudja válaszolni.
A másik is összefügg ezzel a beszerzéssel. Én szerettem volna megkérdezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, hogy akkor mire költötték ezt a 17 milliárdot, mert ez a tény, amiről a múltkor beszéltünk, többek között eléggé aggasztó, és szerettem volna elkérni azokat a szerződéseket, amiket kötöttek. Nem kaptam meg, mert azt mondták, hogy odaadják, ha fizetek 2 millió forintot. A múlt héten a Patyi András rektor által vezetett Választási Bizottság elkaszálta a népszavazásikérdés-tervezetemet; az arról szólt volna, hogy Paks szerződései legyenek nyilvánosak. Képzeljük el, hogy mennyi pénzt kereshettek volna, ha ilyen arányosan, ennyi pénzért tennék nyilvánossá ezeket.
2 millió forintot kértek, mire azzal indokolták, hogy nagyon sok szerződés van, sokba telik ezeket lemásolni. Akkor azt mondtam, hogy küldjék el nekem ezeknek a szerződéseknek az adatait. Küldjék el, hogy kit bíztak meg; küldjék el, hogy mikor bízták meg, mivel bízták meg és mennyiért. Tehát ez nem túl sok adat, abban bíztam, hogy ez egy táblázatban megvan; egy 17 milliárdos szerződésnél, én úgy gondolom, ennek meg kellene lenni. Ezért 900 ezer forintot kért a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
Tehát egy európai uniós projektről van szó. A szerződés alapadatait kértem meg, 900 ezer forintot kért az egyetem. A kérdésem az, hogy ön szerint ezek az adatok megvannak-e Excelben az egyetemnek, hogy egy projektben kit bíztak meg, mire bízták meg, mikor és mennyiért. Ez a kérdés: megvan-e vagy meg kell-e lennie? Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me