DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Törvényalkotási bizottság előadója: Akkor, elnök úr, elnézést, a pontosság kedvéért: ez a T/15374-es. (Az elnök jelzésére:) Jó. Mind a háromnál én vagyok az előadó.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. május 25-én a házszabály 46. §-a alapján megtárgyalta az egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/15374. számú törvényjavaslatot, és a bizottság 20 igen szavazat mellett, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről a Mezőgazdasági bizottság indítványát, másrészről a Törvényalkotási bizottság saját kezdeményezését, amely több pontban írja felül a szakbizottság javaslatát. A nyelvhelyességi és szerkesztési pontosításokon túl a támogatott módosító javaslat lehetőséget teremt ideiglenes földminősítő igazolvány kiadására, amely kisegítő megoldást nyújt a hatósági eljárások gördülékeny lefolytatására, ügyintézési határidőn belüli befejezésére.
Felhívom a figyelmet, hogy az összegző módosító javaslat tartalmaz egy kiegészítést, amelynek következtében lehetővé válik az élelmiszerlánc-felü-gye-le-ti szerv részére térítésmentes hozzáférés az egyes térképi adatbázisokhoz a járványügyi intézkedések hatékonyságának növelése érdekében. Említést érdemel még, hogy a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-hez befolyt térképi adatszolgáltatási díjak felhasználását pontosítja az elfogadott összegző módosító javaslat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az általános vitában elhangzottakat nem megismételve kérem, támogassák a Törvényalkotási bizottság összegző jelentésében foglaltak alapján a T/15374. számú törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me