DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, különösen aktuális most erről a kérdésről beszélni, mert megtudhattuk, hogy 508 millió forintot kapott a CÖF-CÖKA az MVM-től. Mint állítják azt többen kormányközelből, ez nem közpénz, ami persze marhaság. A civilitikára és a komplettált étkezésre adni több mint félmilliárd forintot, azt gondolom, mindennek a legalja.
(18.10)
De egyébként az előző felszólalásomban magam is megmutattam, hogy 4,4 milliárdot hogyan tapsolnak el az MVM, a Paks II. projektcég és a Paksi Atomerőmű jóvoltából különböző jobboldali sajtóban, minthogyha csak a jobboldali fogyasztóknak akarnának áramot eladni, mintha másfajta sajtó nem is létezne. Egy szó, mint száz, ez a fajta gyakorlat, ami ma Magyarországon tenyészik, az maximálisan alkalmas arra, hogy a sajtószabadság maradékát is felszámolják.
És egyébként meg mélyen nem értek, tisztelt képviselőtársaim, azokkal a szakmainak tűnő felvetésekkel, amiket mondtak. Nagyon szigorú feltételek elé állítanánk a kormányt, az önkormányzatokat, illetve az állami vállalatokat, hogy hogyan lehet hirdetni és hogyan nem. Hogyha egy állami vállalat, mondjuk, piaci versenyben van, tehát nem mono-pol-helyezetben, mint az MVM, ha konkrét szolgáltatásról vagy árucikkről van szó, akkor mondja el, hogy miért gondolja azt, hogy az jobb, mint a másik. De ha egy választópolgárnak a választási preferenciáit akarjuk befolyásolni egy népszavazásnál vagy akár a választásoknál, arra azt mondanánk, hogy tilos. Vagy például azt is tilosnak gondoljuk, hogy a saját munkáját értékelje egy kormány közpénzből, ez egészen nonszensz.
Emlékszünk rá, 2013 márciusa-novembere között 792 millió forintot tapsoltak el a „Magyarország jobban teljesít” kampányra, és ebben az volt a trükk, hogy a kormány átadta a Fidesznek a teljes imidzset, a szlogent, mindent, utána meg bevonult a kormány a kereskedelmi televíziókba is reklámozni, ahova pártok nem tehették be a lábukat. Tehát gyakorlatilag a Fidesz-birodalom minden fronton támadott, pontosan azért, mert a kormány megcsinálta azt, amit a pártoknak nem volt szabad.
De egyébként korábban nem voltak ennyire kritikusak, helyesebben még jobban látták a világot, amikor 2006 előtt az Új Magyarország-tervvel kapcsolatban hasonló összefonódás volt az MSZP és a kormány között, akkor Répássy Róbert és Nyitrai Zsolt volt az, aki beadott még anno ellenzékből, a Fideszből egy ilyen javaslatot. Most hol vannak, tisztelt képviselőtársaim (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), most miért nem támogatják ezt? Mi változott? Az álláspont, az üléspont?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me