DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A bizottsági ülésen elhangzottakat nem akarom idehozni. Ön nem jelent meg ezen a bizottsági ülésen, és éppen ezért azokat a szakmai érveket, amiket ezzel a törvényjavaslattal szemben fölhoztunk, csak néhány szóban szeretném megemlíteni.
Két olyan törvény is van, egy 2009-es meg egy 2011-es, amelyek a közpénzek költéséről rendelkeznek. Ennek alapján a Fidesz képviselőcsoportja úgy gondolja, hogy jelen pillanatban is lehet, sőt kell is ellenőrizni a közpénzköltéseket.
Mint ahogy a Költségvetési bizottságban elhangzott, ezekről minden évben, mind a költségvetés készítésekor, mind pedig a költségvetés elfogadása után, a végrehajtási beszámolóról szóló zárszámadási törvényben is be lehet számolni. Éppen ezért nincs értelme.
Én nem megyek bele azokba a mondatokba, amit képviselő úr mondott, mivel négy percen keresztül csak arról beszélt, hogy mi nem tetszik önnek a kormány propagandájából. Ha az a világ valósulna meg, amit ön szeretne, akkor valószínűleg olyan reklámok lennének, mint a „cipőt a cipőboltból”. Azt hiszem, erre egyáltalán nincsen szükség. Egy kormánynak igenis kötelessége tájékoztatni az embereket, ez pedig pénzbe kerül. Eddig minden kormány elvégezte ezt a feladatot, attól függetlenül, hogy ez éppen az akkori kormányzó erőnek vagy az ellenzéknek tetszett-e. Ezekről a költésekről az elszámolásban azért voltak különbségek, hiszen pontosan tudjuk, hogy a Bajnai- és Gyurcsány-időszakban nem mindig voltak ezek eléggé nyomon követhetőek. Azt gondoljuk, hogy mind a 2009-es, mind a 2011-es törvénymódosítás alapján erre most már van lehetőség, éppen ezért ezeknek a végrehajtását és betartását kérjük mindenkitől. Köszönöm a szót, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me