VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. május 25-én megtárgyalta a T/15053. számon benyújtott, az egyes törvényeknek Magyarország versenyképessége javítása érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 19 igen szavazattal, 3 nem ellenében, valamint tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Vállalkozásfejlesztési bizottság által javasolt módosításokat, amelyeket bizottságunk is támogatott; néhány szóban részletezném is. Például előírásra kerül, hogy nyolc munkanapon belül a földgázvezeték fogyasztó részére történő üzembe helyezése is szükséges. A módosító javaslat kitér emellett és többek között a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal feladataira, eljárásrendjére, illetve a közművezeték bekötésének megtagadása esetén alkalmazandó eljárásokra is. A korábbi 16 amper helyett a módosító differenciál a kis- és középfeszültségű vezetékek csatlakozásidíj-mentességére vonatkozóan. Vízvezeték esetén pedig a vízvezeték, illetve a szennyvízelvezető csatorna között tesz különbséget.
A Törvényalkotási bizottság tehát támogatta a szakbizottság álláspontját. Egy érdemi módosító javaslatot azonban nem találtunk benne, a módosítás a törvényjavaslat egyes rendelkezéseinek hatálybalépését differenciálja a kellő felkészülési idő biztosítása céljából. Az elosztóhálózathoz való csatlakozás megtagadására a hálózati engedélyesnek jelenleg nincs határidő meghatározva. A jogbiztonság és az ügyfél jogainak mielőbbi garantálása azonban indokolja, hogy a rendelkezés a kihirdetést követő napon hatályba is lépjen.
Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat alapvető célja a közműhálózatra való csatlakozások felgyorsítását célzó intézkedések bevezetése, mellyel hazánk versenyképessége jelentősen javítható. Kérem, támogassák szavazatukkal az előterjesztés elfogadását. Köszönöm szépen a figyelmüket. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me