KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, államtitkár úr. Hát, engem nem nyugtatott meg, és szerintem egyetlen magyar állampolgárt sem, különösen a Felső-Tisza vidékén élőket nem, hiszen ezek szerint gyakorlatilag bármikor újra bekövetkezhet egy, a cianidos katasztrófához hasonló tiszai katasztrófa. Semmiféle eszköze nincs a magyar kormánynak arra, hogy megakadályozzon egy ilyen szennyezést, vagy akár a mostanihoz hasonló kommunális szennyvizes vagy ipari szennyvizes folyószennyezést. Tehát gyakorlatilag a Tisza, de nemcsak a Tisza, hanem minden határon túlról érkező folyónk ki van téve ezeknek a hatásoknak.
Ön azt mondja, hogy egy együttműködési programot fogadtak el, azt mondja, hogy választ kértek arra, hogy mi ez a szennyezés, de egyelőre nem érkezett válasz, s akkor mintha rendben lenne a dolog, várjuk, hogy a román fél mikor fog válaszolni. Addig pedig pusztulnak ki a halak a Tiszából, addig fertőzésveszélyes szennyvíz ömlik a magyar szakaszon végig a tiszai strandokon. Itt a nyár, itt a strandszezon, és nem tudjuk, hogy milyen következményei lehetnek még ennek.
Ezt a választ én így nem tudom elfogadni. Határozottabb intézkedéseket vártunk volna a kormánytól. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me