DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Asszony! Minden egyes olyan intézkedést a Jobbik támogat és eddig is támogatott, ami a magyar családoknak segítséget nyújt, és az ő életüket, a gyermeknevelési munkájukat segíti. Ha kormányra kerülünk, minden egyes olyan intézkedést, ami a családokat segítette, azt tovább kívánunk vinni és meg kívánjuk tartani. Ugyanakkor az elhangzottakkal kapcsolatban van néhány szakmai észrevételünk, ezt majd az erre vonatkozó törvényjavaslatok vitájában szeretnénk ismertetni.
A demográfiai kérdés Magyarországon a legnagyobb probléma. Nem csupán az egyik legnagyobb probléma, hanem a legnagyobb probléma. Magyarország következő évtizedeit alapvetően határozza meg az, hogy a születendő gyermekekhez, családok-hoz hogyan viszonyulunk. Éppen ezért további intézkedéseket, javaslatokat szeretnék megfogalmazni, amelyeket a Jobbik évek óta hangoztat, azonban eddig nem sikerült a kormányzat figyelmét felhívni erre.
Egyrészt, hogy a nyugdíjrendszerrel ellentétben Magyarországon a családtámogatási rendszer nem inflációkövető. Tehát miután önök bevezették a családi adókedvezményt, akár a gyest vagy a gyed értékét (sic!), azóta az elmúlt hét, illetve hat évben ezeknek az értéke nem változott. (Kósa Lajos: Az infláció sem.) Önök büszkék arra, hogy a nyugdíjrendszer inflációkövető, a családtámogatási rendszer nem az.
Másrészről a gyermeket nevelő családokat támogatná kizárólagosan az az intézkedés, hogyha a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját minimális mértékűre csökkentenénk. Úgy gondoljuk, hogy ez egy hosszú távú, kiszámítható jövőképet is adna a gyermeket vállaló családoknak, és érdemi segítséget nyújtana a felnevelésükben.
Államtitkár asszony is említette az elvándorlás kérdését. Egy bérlakásépítési program és annak kedvezményes hiteltámogatása is olyan lehetőséget biztosítana az elvándorolni szándékozó fiataloknak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ami az itthoni boldogulásukat tenné lehetővé. Nyolc év alatt 90 ezer gyermek született meg magyarként külföldön - ne engedjük el a kezüket, hozzuk vissza őket Magyarországra! Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me