ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Azért hagytam kormánypárti képviselőtársaim tetszésnyilvánítását kibontakozni, hogy közben megtaláljam a megfelelő higgadt szavakat arra, hogy kifejezzem azt a véleményemet, hogy annak, amit az MSZP hétről hétre ebben a parlamentben művel, a bolsevik gyökerekhez lehet, hogy van köze, de a parlamentarizmushoz semmi. (Taps a kormánypárti padsorokban.) Sejtettük 1990-ben, hogy eltelik egy kis idő, mielőtt megszokják a parlamentarizmus valódi légkörét, de azért 27 évvel a rendszerváltozás után talán már illene nemcsak a házszabályt elolvasni és legalább a fontosabb részeit megjegyezni, hanem illene a vitapartnert annyira tiszteletben tartani, hogy amikor nála van a szó és nem önöknél, akkor nem üvöltöznek be. (Bangóné Borbély Ildikó folyamatosan közbeszól.)
Mert ez nem a kocsma. Ez nem a kocsma! Egy intelligensebb futballdrukker közösségből intelligensebb véleményeket lehet hallani, mint amit önök itt bekiabálnak. Legyenek szívesek, legyenek szívesek mérsékelni magukat, mert ez nem a kocsma! Tetszik tudni?! Nem az utca, ez a Magyar Országgyűlés. Mindenkinek megvan a házszabály szerinti lehetősége arra, hogy szóljon. (Bangóné Borbély Ildikóhoz:) Önnek is megvan. Önnek is megvan, hogy szóljon. Legalábbis addig, amíg ezt a jogát meg nem vonják. (Felzúdulás az MSZP soraiban.) A házszabály szerint természetesen. Úgyhogy legyenek szívesek az önöknek rendelkezésre álló időkeretben kimeríteni a gondolataikat. Szerintem menni fog. (Derültség és nagy taps a kormánypárti padsorokban.)
Szél Bernadett képviselő asszony következik, az LMP frakcióvezetője: „Nem vagy egyedül!” címmel mondja el, feltéve, ha ellenzéki képviselőtársai hagyják. Parancsoljon!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me