PETNEHÁZY ATTILA,

Full text search

PETNEHÁZY ATTILA,
PETNEHÁZY ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Lám, milyen nagyszerű a képviselői munka: röpke másfél óra alatt három kontinenst járhattam, járhattunk be közösen: Európa, Ázsia, és most, íme, elérkeztünk Chilébe.
Ahogy azt az államtitkár úr elmondta, a working holiday programon belül kívánja megkönnyíteni ezen törvényjavaslat a 18 és 35 év közötti állampolgárok számára azt a fajta utazást, tapasztalatszerzést, illetve nem utolsósorban azt a nyelvtudásfejlesztési lehetőséget, amelynek keretén belül a fiatalok egy másik országban nemcsak a szokásos turisztikai látványosságokat nézhetik meg önköltségi alapon, hanem igazán mélyen, sokkal mélyebben beleláthatnak a másik ország kultúrájába azzal, hogy ott ideiglenesen munkát vállalnak, és nemcsak egy finanszírozási forrást kapnak útjukhoz, hanem lehetőségük adódik arra, hogy megismerjék a másik ország gazdasági világát, a helyi munkakultúrát és természetesen nem utolsósorban az embereket. Ahogy erre utalt az államtitkár úr is, a hosszú távú diplomáciai kapcsolatok elmélyítése sem utolsó haszon. Több országgal megköttetett már ez az egyezmény, itt is időszerűvé vált. A program 200 főre vonatkozik, ahogy ez elhangzott, fél évet meg nem haladó időszakban nyújt lehetőséget arra, hogy a fiatalok munkával egybekötve utazzanak az adott országban.
(12.50)
Természetesen szélesedik Chile és Magyarország kapcsolatrendszere, és továbbfejleszti a már meglévő humán kapcsolatokat, az ifjúsági kapcsolatokat is. Kiváló lehetőséget ad arra is, hogy a chilei és a magyar emberek megismerjék egymás igen különböző kultúráját, megismerjék a másik országot. Kérem ehhez képviselőtársaim támogatását. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(Földi Lászlót a jegyzői székben
dr. Tiba István váltja fel.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me