DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Az előttem felszólaló két képviselőtársam már érintette, de adalékként én is hozzá szeretném fűzni az előző felszólalásomhoz, hogy valóban, ez a fajta átláthatóság iránti leküzdhetetlen vágy nem kerítette önöket hatalmába, amikor a CÖF hazugságplakátokkal hintette tele Magyarországot a Jobbik és a baloldal, a Jobbik és a DK, illetőleg Vona és Gyurcsány nem létező és soha nem is létezett állítólagos szövetségéről, amikor nevetségessé próbálták tenni a Jobbik elnökét azzal, hogy a plakát közepére beállítottak egy bohócot. Erre több vagy legalább 500 millió forintot használtak fel. Nemrég derült ki, hogy közvetetten bújtatott finanszírozás révén az MVM-től kapták hozzá a pénzt. Akkor nem voltak ilyen érzékenyek, akkor ez nem érte el az ingerküszöbüket. Akkor ezzel semmi probléma nem volt. Vagy amikor az idős nyugdíjasok zaklatásával meg éjszakai plakátrongálásokkal is igen gyakran foglalkozó Fidelitas állítólag önerőből indított el egy ellenplakát-kampányt. Akkor azzal nincsen probléma. Ott nem kell vizsgálni az átláthatóságot vagy az átláthatatlanságot. Ott nincs szó bújtatott finanszírozásról, nincs szó kedvezményekről, árengedményekről, egyebekről. Ez a nagyon durva kettős mérce önök szerint meddig tartható még fent?
Ne próbálják a legcsekélyebb mértékben sem hülyének vagy madárnak nézni az ellenzéket! Messziről látszik, virít, hogy mi a valós szándékuk ezzel. És akkor próbálnak ilyen ájtatosmanó-arc-cal - mintha csak most kezdődött volna a kormányzásuk egypár napja - átláthatóságról meg egyebekről beszélni.
A CÖF gazdálkodása mennyire átlátható? Ott kell vizsgálni a pártfinanszírozást, tisztelt Vas képviselőtársam, hogy ez mennyire közvetlen vagy közvetett vagy többszörösen áttételezetten sokszorosan bújtatott. Ott aztán lehetne keresni ilyen szálakat! Ahogy a CÖF-öt finanszírozzák, ahogy a Fidelitast finanszírozzák, meg ki tudja még, milyen szervezeteket. Olyankor, amikor valami a saját érdekükben történik, soha nem érzékenyek, és soha nem figyelnek oda ilyen kérdésekre.
Igaz, hogy Hadházy képviselőtársam jelenleg nem tartózkodik az ülésteremben, úgy látom, hogy kiment telefonálni, de azért itt már jeleztem neki élőszóban, most megismételném, hogy én nagyon komoly óvatosságra intettem őt, és azt mondtam, hogy egy szavukat se higgye el, még véletlenül se, még a kérdő mondatokat sem. Ugyanis ha önök esetleg most lehetőséget láttak abban, hogy valamilyen formában az LMP három módosítóját támogatják, és ezzel beviszik őket az erdő sűrűjébe, az erdő közepébe, és ezáltal az LMP mégiscsak megszavazza a megszavazhatatlant, akkor én biztos vagyok abban - ezt itt neked is mondtam -, hogy vagy más törvények módosításával, adott esetben feles többségű törvények módosításával, vagy egyszerűen csak önkényes jogalkalmazással, hatósági vegzálással ki fogják herélni, ki fogják lúgozni azt, amit elvileg most tartalmilag csalárd módon, nekik kedvezően esetleg megszavaznának. Lehet, hogy most színleg támogatják, vagy még azt mondom, hogy a valós tartalom szintjén is támogatják, de hogy az a valóságban nem úgy fog történni a következő tíz hónapban, arra be merem venni a ciánkálit nagy tételben is.
Tehát akkor jár el az ellenzék helyesen, ha rendkívül óvatos, ha a veszélyérzetünket a maximális szintre tekerjük, és nem egy kétéves gyermek szintjén tartjuk meg. Pláne tíz hónappal a választások előtt semmit nem szabad elhinni, semmilyen maszlagot nem szabad bevenni, és a szirénhangoknak nem szabad felülni, mert annak nagyon súlyos következményei lehetnek.
Úgyhogy a magam részéről minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a derék LMP-s képviselőket lebeszéljem arról az őrültségről, hogy bármilyen formában is megszavazzák ezt önöknek, mert hogy cinkelt lapokkal játszanak, mert hogy megpróbálják őket megvezetni, és úgy hajtanák ezt végre, olyan módon, hogy akkor már akár az LMP vagy bármilyen más frakció teljesen tehetetlen lesz, abban teljesen biztos vagyok, ez szilárd meggyőződésem.
Úgyhogy az lenne talán a legjobb, hogy egy újabb nagy égést elkerüljenek, ha visszavonnák ezt a javaslatot, elkezdenék felgöngyölíteni a korrupciós szálakat, élén Mészáros Lőrinc mesés meggazdagodásával - nemcsak az országban, világszinten érdeklődnek a zseni iránt! Hogy hogy lehet ezt csinálni? Hogy gyarapodhat ennyivel valaki? És okosabb, mint a Facebook feltalálója vagy tulajdonosa? Engedtessék meg nekem elmondani, hogy finoman szólva sem egy intellektuális nehézsúlyú az úriember, és akkor nagyon finoman, nőiesen és visszafogottan fogalmaztam. Egyértelmű: rá lehet bízni több száz milliárdos vagyont, teljesen nyugodtan, plakátokkal vagy azok nélkül, hiszen ő nem fog vele lelépni, ő nem elég erős ahhoz sem fizikailag, sem szellemileg, sem kapcsolati tőkében, hogy esetleg megpróbálná a valódi tulajdonostól elvenni; tehát ott jó helyen van. Ott nem kell attól félni, hogy majd megpattan vele valahová.
Ezzel kellene foglalkozni az átláthatóság szintjén, és ha majd ezeket a szálakat fölgöngyölítettük, akkor lehet egy teljes választási eljárásról szóló törvény átfogó módosításával jönni az Országgyűlés elé, és ott lehet keresni ötpárti konszenzust, mert ha az korrekt módon történne, ott lenne is, de így erre biztos, hogy nincsen esély. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me