DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót. Azt jelezném azoknak, akik bármilyen informatikai eszközön követték a vitát, hogy itt a vita egyébként a Hadházy Ákos által benyújtott módosító javaslatról szól, ami egyébként a településkép védelméről szóló törvénybe beillesztendő 11/G. §-t írta át, és a választási eljárási törvénybe szeretett volna, szeretne egy 144/A. §-t beilleszteni. Ezekről én sokat nem hallottam a vita során.
(13.40)
Azt megértem, hogy a jobbikos képviselők rendkívül indulatosan szóltak hozzá, hiszen az önök kenyéradó gazdájának van jelentős mennyiségű közterületi hirdetési felülete, és ez nyilvánvalóan az ő érdekeit érinti, és láthatóan ezt a Jobbik rendelkezésére is bocsátotta. Az egy más kérdés, hogy az Állami Számvevőszék csak azt tudja ellenőrizni, ami a könyvekbe, a nyilvántartásokba bekerül. Ami a nyilvántartásokba nem kerül be (Dr. Apáti István: Bekerül!), azt az Állami Számvevőszék nem tudja (Dr. Gyüre Csaba: Ne magatokból indulj ki, Imre! - Dr. Apáti István: Bekerül!) ellenőrizni. Az egy más kérdés, hogy Apáti képviselő úr is, de részben Gyüre képviselő úr is saját politikai sikertelenségüket próbálták itt az egész országra rávetíteni. Ezt Apáti képviselő úr már egyébként az Igazságügyi bizottságban többször megtette. (Dr. Apáti István: Nem bírod elviselni az igazságot!) Értem a frusztráltságukat, a politikai sikertelenségüket, de ettől még az ország nem sikertelen, ezt maximum önök próbálják meg így látni.
Azt többen is érintették, hogy kinek mennyi pénze van a kampányfinanszírozásra. Az az igazság, képviselőtársaim, hogy ha elolvasták volna a választójogi és a választási eljárási törvényt, akkor önök is tudnák, hogy minden jelölő szervezetnek és jelöltnek ugyannyi forrás áll rendelkezésre (Nagy derültség a Jobbik soraiban. - Dr. Bárándy Gergely: Milyen nagy kár, hogy nem olvastuk, csak ezért nem tudjuk!) kampányidőszakban. (Dr. Apáti István: Ilyen a világon nincsen! Ha ezt elhiszed, Imre, nagy baj van! Most kell abbahagyni, a csúcson!) Ennek döntő része állami támogatás, tehát a pártok is, illetve a jelöltek is egyéni… (Dr. Bárándy Gergely: …és a CÖF-öt is az állam támogatja. - Közbeszólások a Jobbik soraiból: Igen, igaz!) Köszönöm szépen. Én végighallgattam önöket, remélem, hogy önök is végighallgatnak.
Bárándy képviselő úrnak mondanám, hogy Magyarországon a rendszerváltás óta kétszer fogadott el az Országgyűlés választási eljárási törvényt, az egyiket 1997-ben, a másikat 2013-ban. Az én emlékeim szerint Szűcs Erika egyetlenegyszer nem volt államtitkár, sem ’97-ben, sem (Dr. Bárándy Gergely: Szabó Erika, bocsánat! Ez valóban az én tévedésem volt! Szabó Erika, jó, helyesbítek!) 2013-ban.
Egyébként pedig, úgy gondolom, hogy a zárószavazásnál majd kiderül, valószínűleg két hét múlva (Dr. Gyüre Csaba: Mi már most tudjuk!), hogy ki az, aki az átláthatóság pártján áll, az támogatni fogja a törvényjavaslat elfogadását, aki nem áll az átláthatóság pártján, az nemmel fog szavazni, vagy tartózkodni fog, vagy éppen be se jön a terembe. Úgyhogy én azt kérem a jelenlévőktől, hogy gondolják át az álláspontjukat - még van valószínűleg 13 nap ennek a javaslatnak a zárószavazásáig -, hogy majd a választási kampányban mit mondanak a választóknak, hogy egyébként volt a Fidesznek egy javaslata, ami segítette volna kibővíteni az átláthatóságot, de hát mi ellene szavaztunk, mert esetleg éppen a Jobbik kenyéradó gazdájának ez volt a kérése. (Derültség a Jobbik soraiban.) Én nem tudom, hogy mi volt a kérése, de én csak itt hangosan elmélkedek. (Dr. Gyüre Csaba: Imre, te ezt elhiszed, amit mondasz?) Az MSZP-nek is nyilván megvan, hogy melyik gazdi éppen mit mond (Dr. Bárándy Gergely: Teli vagyunk plakáttal, Imre! Észre se veszed! El-árasztja az utcákat!), hogy mit lehet megszavazni, meg mit nem lehet megszavazni. Van olyan párt, amely miniszterelnök-jelöltjének (Dr. Apáti István: Igazi bolsevik párt vagytok!) az első útja rögtön Brüsszelbe vezetett.
Tehát értjük mi, hogy melyik párt tekintetében merről fúj a szél. (Dr. Bárándy Gergely: Igen, mi európai párt vagyunk. Ez igaz. Ellentétben veletek!) Úgyhogy, kérem, támogassák a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me