GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem tudok és nem is akarok másképp fogalmazni. Ez arcátlan, ez pofátlan, amit csinálnak. Gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénz feletti gazdálkodás vagy garázdálkodás - nem is tudom pontosan, hogy melyik a helyes megfogalmazás - zajlik, amikor a kormánypropaganda tekintetében önök forrásokat használnak fel, mint ahogy már itt elhangzott a Házban, akár még a hazugságnak a hirdetéséhez is.
(13.20)
Ezt nem nagyon lehet megtiltani, ez akkor fog megszűnni, amikor a Fideszt az emberek el fogják zavarni. Az egyenlő feltételek - mondja Hadházy képviselőtársam - léte a hirdetési piacon? Tudják, ez is akkor fog megtörténni, ha a Fidesz nem fog kormányozni - ez az egyik feltétele -, mert a Fidesz nem ismeri ezt a szóhasználatot, hogy egyenlő feltételek. A Fidesz csak egyfajta szóhasználatot ismer, ami őróla szól, az ő hatalmi pozíciójának a minél erősebb létét jeleníti meg.
Úgyhogy azt akarom csak mondani, hogy ez a történet, ami most itt a Ház falai között zajlik, valójában egyfajta színjáték, másik oldalról pedig két olyan pártnak az érdekkülönbözőségét veti fel a Fidesz és a Jobbik vonatkozásában, amely tekintetében addig nem is volt nagyon nagy probléma, amíg egyutas vonulatok voltak, amíg tiszta, világos volt, hogy Simicska Lajos hol helyezkedik el. De - mint szó került róla - a G-nap megjelenésétől kezdve ez egy átrendeződési folyamattal párosul, és ilyenkor nyilván az új felületen az új erők próbálnak megmozdulni annak érdekében, hogy az ő érdekeik ne sérüljenek. Nem!
Nem egyesek érdekeinek nem lenne szabad sérülni, hanem általában vetten a hirdetési piacon egyenlő feltételek kellenének hogy legyenek. De mondom, amíg a Fidesz hatalmon van, addig ez nem létezik, márpedig ők csak hatalmon tudnak lenni. Elnök úr, köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me