BÁNKI ERIK,

Full text search

BÁNKI ERIK,
BÁNKI ERIK, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon büszke vagyok arra, hogy én magam lehettem előterjesztője annak a törvényjavaslatnak, amely 2011-ben a Ház előtt járt, és amelynek nagy támogatottsága volt a Ház falai között. Talán nem is véletlen, hiszen az Európai Unióban elsőként Magyarország volt az, amelyik egy ilyen típusú társasá-gi-adó-kedvezmény-rendszert vezetett be. És miután elsők voltunk, nekünk kellett végigküzdeni az Európai Bizottsággal azt az egyeztetési folyamatot, amelynek köszönhetően végül az Európai Bizottság a jóváhagyását adta, hiszen a társasági adó egy olyan kategória, amely közösségi szabályozást igényel. Éppen ezért arra is külön büszke vagyok, hogy a magyar kormány apparátusa képes volt arra, hogy rekordidő, 7 hónap alatt zárja le az egyeztetéseket. Ennek köszönhető az, hogy 2011-ben a törvény hatályba is tudott lépni.
Államtitkár asszony beszélt arról, hogy milyen mértékben növekedett az igazolt versenyzők száma, háromnegyedével nőtt meg az elmúlt időszak alatt, ami, azt gondolom, kiemelkedő eredmény. A mostani módosításnak köszönhetően, azzal, hogy a röplabda csapatsport is bekerül a támogatott kategóriába, azt gondolom, az igazolt játékosok számának növekedésében és elsősorban az utánpótlásnevelés terén olyan távlatokat nyit meg, amely számos gyermek számára kiváló sportolási és később életpálya-lehetőséget is megnyit.
Talán nem véletlen, hogy a mostani benyújtást is a Fidesz, illetve a KDNP képviselői kezdeményezték, így a Gazdasági bizottság volt ennek a törvényjavaslatnak a benyújtója. A bizottsági ülésen a Fidesz képviselői természetesen valamennyien támogatták ennek a törvényjavaslatnak a benyújtását. Hiszen azt gondoljuk, hogy az a sikertörténet, amely 2010 óta megindult a csapatsportágak támogatása terén, ezzel a módosítással tovább erősödhet. Arra kérem tehát képviselőtársaimat, hogy támogassák ennek a törvényjavaslatnak az elfogadását. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me