DR. GYÜRE CSABA,

Full text search

DR. GYÜRE CSABA,
DR. GYÜRE CSABA, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a jegyzőkönyv kihirdetését, hiszen Horvátországot az Unió teljes jogú tagjaként megilletik mindazok a jogok, mint a korábbi tagállamokat is.
Fontos, hogy Horvátország valóban teljes mértékben, minden megkötés nélkül bekapcsolódhasson az uniós vérkeringésbe. Külön jó szívvel tudjuk támogatni a törvényjavaslatot az indokolás egy része miatt, ami így hangzik: „Magyarország aktívan támogatja Szerbia csatlakozási tárgyalásait, és kiemelten fontos hazánk számára, hogy Szerbia megfelelően teljesítette a XXIII. Igazságszolgáltatás és alapjogok fejezet megnyitásához támasztott feltételeket, köztük a nemzeti kisebbségi akcióterv kidolgozását.”
Reméljük, hogy ez a megfogalmazás arra utal, hogy a kormány is kezdi belátni azt, amit a Jobbik már évek óta hangsúlyoz, hogy hazánk számára kiemelten fontos Szerbia uniós csatlakozása, azonban ennek szigorú előfeltétele, hogy az ország biztosítsa a területén élő nemzeti közösségek, így köztük elsődlegesen természetesen a délvidéki magyarság legszélesebb körű jogait, és amennyiben ezekre garanciát kapunk, akkor természetesen támogatjuk Szerbia csatlakozását. Ezért is örülünk és üdvözöljük az indokolásnak ezt a részét is. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me