DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A kereszténydemokraták fontosnak tartják Szerbia európai integrációjának az elősegítését. A jogállamiság és a demokrácia megszilárdítása ugyanis hozzájárul a balkáni régió politikai, gazdasági és intézményi stabilizációjához.
A 2008. április 29-én, Luxemburgban aláírt megállapodást az Európai Közösségek és tagállamaik, valamint Szerbia közötti stabilizációs és társulási megállapodás kihirdetéséről szóló 2010. évi CXII. törvény hirdette ki. A horvát kiegészítő jegyzőkönyvet Horvátország Európai Unióhoz történő csatlakozására tekintettel 2014. június 25-én írták alá Brüsszelben, a jegyzőkönyv 2017. január 1-jén lépett hatályba.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Hazánk aktívan támogatja a szerbiai csatlakozási tárgyalásokat, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Szerbia megfelelően teljesítette a XXIII. Igazságszolgáltatás és alapjogok fejezet megnyitásához támasztott feltételeket, köztük a nemzeti kisebbségi akcióterv kidolgozását.
Mindezek alapján a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciója támogatja a T/15555. számú törvényjavaslatot, kérem, támogassák önök is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me