GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az igazságügyi alkalmazottak jövedelmének alacsony volta nem kérdéses, ez látható módon a bíróságok működését veszélyezteti ma már. Létszámhiány is van, mint ahogy Bárándy képviselőtársam szólt róla, hol 200, hol 300 fős nagyságrendben, viszont nincs kiszámíthatóság, nincs objektivitás a jövedelmek vonatkozásában sem, azok elosztása tekintetében sem. Vannak vágyálmok, Handó Tünde 15 százalék, Orbán persze háromszor 5 százalékról beszél három év alatt, pótlékokat szüntetnek meg, a cafetériát, mint ahogy Bárándy képviselőtársam mondta, alaptörvény-, alkotmányellenesen gyakorlatilag.
Azt kell hogy mondjam, az, amit csinálnak, nem véletlenszerűen vezet ahhoz, hogy ma van olyan bíróság, ahol 30 százalékos mértékű fluktuációval kell szembenézni. Persze mindezek mellett csak a lojalitás az, ami számít, mint általában önöknél; mindegy, hogy fogalmazó, mindegy, hogy jegyző, mindegy, hogy adminisztratív feladatokat ellátó ember, ezeket csont nélkül simán ki lehet rúgni, azonnali hatályú felmentéseket lehet foganatosítani. Gyakorlatilag azt kell hogy mondjam, minden csak a csókosokért van.
Az előbbi hozzászólásban elég jól ki lett fejtve a kiemelt munkakörré való minősítés, ami az aktuális létszám 10 százalékát is érintheti, és a mai viszonyok között egy ilyen 2,5-2,7 millió forintos nagyságrendű jövedelempárosítással bírhat. Kíváncsian várnám azt, hogy az államtitkár asszony tegye az indokait is mellé, hogy melyik az a 10 százalékot érintő kör, akiket felölelhet ez a kiemelt munkakörré történő minősítés.
Igazából azt szeretném még mondani az utolsó mondatban, hogy ne tekintse jótéteménynek azt, hogy a középfokúaknál 160 ezer forintos fizetés is elérhető. Ez nem erény, ez egyszerűen a garantált bérminimum biztosításából fakad, inkább azt nézze meg, hogy milyen járulékterheket zúdítanak ezekre a bérekre! Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me