GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem kértem volna szót, ha Kucsák képviselőtársamat nem igazgatta volna fel az, hogy a képviselő asszony újólag a gyermekvédelem és a gyermekbántalmazás ügyeivel foglalkozik. Tudja, ezek azok az ügyek, amelyek tekintetében önök a Parlament falai közé hoznak különféle törvénytervezeteket, miközben az önök által fenntartott intézmények keretei között pedig óriási problémák zajlanak. E tekintetben, államtitkár úr, ha még itt van, ha még nem mondott le, akkor jó lenne, ha beszámolna, mondjuk, arról is, hogy mit tesznek preventív módon, merthogy az elmúlt esztendőben történt események kapcsán is a prevenció sehol nem volt, ezt ön is tudja, sőt, még majdnem azt is mondhatom, hogy be is ismerte akkor, amikor szembesült a történetekkel.
Nem csak utána kell kullogni az eseményeknek. Ha már működtetnek, fenntartanak intézményeket, akkor gondoskodni is kell arról, hogy ott olyan szakmai munka zajlódjék és olyan tevékenység folytatódjék, ami az ottani, mindegy, hogy fogyatékos vagy éppen nem fogyatékos gyermekek érdekeit szolgálja. Azt kell hogy mondjam, óriási problémák vannak ezen intézmény falai között, látjuk most is a gödi példát, de nem fogom megismételni a történetet.
Államtitkár úr, nem gondolja, hogy intézményfenntartóként, minisztériumi felügyeleti szervként el kellene látni az alapvető feladatokat? Még egyszer mondom: hogy a prevenciót érvényesíteni kellene, a vezetői kiválasztást olyaténképpen kellene megtenni, hogy az szolgálja azoknak az érdekét, akik az intézmény falai között ellátást kapnak? És hogy arról is gondoskodni kellene, hogy a megfelelő személyzet, a megfelelő szakemberi garnitúra megfelelő fizetések mellett láthassa el a feladatát, hogy mindezeket a torzókat el tudjuk kerülni? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me