DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ön azzal kezdte, hogy igazából abban semmifajta veszély nincs, hogy ha az ellenzéki pártok, köztük valószínűleg az LMP-re gondolt leginkább, kormányra kerülnének, akkor a bevándorlásnak nem szabnának gátat, hanem korlátlan mennyiségben jöhetnének be bevándorlók mind Magyarország, mind Európa területére, hiszen ön ezt mondta a napirend előtti felszólalásában; és azt mondta, hogy ennek igazi, valódi veszélye nincs, hogy ez magában hordozná a terrorizmust, ezt szintén ön állította, tisztelt képviselő úr.
Szerintem ha ön beszélne emberekkel, és megkérdezné őket, hogy a korlátlan bevándorlás és a terrorizmus között vajon van-e összefüggés, és több lesz-e az erőszak azokban az esetekben, ha milliószámra tudnak bevándorlók mindenfajta kontroll nélkül érkezni Európába, akkor mást mondanának, mint amit ön mondott a napirend előtti felszólalásában.
Az viszont fontos, hogy ismét megerősítette, hogy az önök számára nem fontos kérdés a bevándorlás kérdése, önök nyugodtan szabad teret engednének annak, hogy akár kvótákban, akár afölött Magyarországra és Európába illegális bevándorlóknak a tömegei érkezzenek. (Dr. Hadházy Ákos: Szégyelld magad, semmi ilyet nem mondtam, te is nagyon jól tudod!) De, képviselő úr, ön ezt mondta, hogy ez egy nem létező probléma, és nem ezzel kell foglalkozni. (Dr. Hadházy Ákos: Szégyellje magát!)
A másik része, amelyben ön abba a Soros György-féle gondolatritmusba illeszkedik, amit láthatunk ma is Magyarországon, az elmúlt hetekben, hónapokban, amióta valamelyest a főpróbája zajlik a 2018-as választásoknak, ahol Soros György, mint sok más országban láthattunk erről felvételeket, akár videófelvételeket, akár fényképfelvételeket, balkáni, nyugat-balkáni országokról is, úgy próbálja meg az érdekeit érvényesíteni, úgy próbálja meg a politikai akaratát előrébb juttatni, hogy az országban valamelyes kaotikus helyzetet eredményez, és ennek kapcsán akár az erőszaktól sem riadnak vissza. Macedónia vagy más országok kapcsán láthattuk azt, hogy miként (Dr. Hadházy Ákos kifelé indul az ülésteremből.) használták fel akár az erőszaknak is az eszközét…
Tisztelt Képviselő Úr! Önnek válaszolok! Képviselő úr, önnek válaszolok! (Dr. Hadházy Ákos elhagyja az üléstermet. - Dr. Apáti István: De senkit nem érdekel!) Kicsit furcsának tartom, hogy Hadházy képviselő úr feltesz egy kérdést a gyógyszerbefogadásról és hasonlókról, és még annyira sem érdekli a válasz, hogy meghallgatná itt a teremben azt az öt percet (Közbeszólások a Jobbik soraiból, többek között dr. Apáti István: Fel van háborodva!), amit mi itt meghallgattunk vele kapcsolatban. (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból. - Az elnök csenget.) Nyilvánvalóan az LMP a leginkább odafigyel a parlamentáris szabályok betartására, és mindenhol igyekszik a tiszteletnek a legmagasabb fokát megadni, csak a saját válaszát nem hallgatja meg. (Közbeszólások a Jobbik és az MSZP soraiból.)
(9.10)
Kicsit furcsa számomra, hogy ő okít ki minket itt illedelmességből, odafigyelésből, és ő még a saját kérdésére, felszólalására adandó választ sem hallgatja meg. (Dr. Varga László: Ülj le és fejezd be, legalább rövidebb lesz! - Dr. Apáti István közbeszól.) Ettől függetlenül szívesen elmondom, mert lehet, hogy van, akiket ez érdekel, de azért még Hadházy képviselő úrtól is fura ellenzékből is, hogy még azt az öt percet se várja ki, ameddig az általa feltett kérdés-re választ kapunk. Azt hiszem, ez jól jelzi, hogy ha az LMP egyszer kormányra kerülne, akkor hogyan vi-selkedne mind a választókkal, mind a parlamenttel, mind az ottani vitapartnerével. (Dr. Varga László: Hozzatok arról törvényt, hogy hogyan kell viselkedni ilyenkor!) Nos, tehát jól látható, hogy az erőszak a Soros-féle szervezetek haditervében vagy tervezetében szerepel, hiszen ők azok, akik igyekeznek minél inkább kaotikus viszonyokat létrehozni, akár ilyen helyzeteket is kiprovokálva.
Ami a gyógyszerbefogadások rendszerét és az egészségügy működőképességét illeti, szerintem nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy minden évben az Egészségbiztosítási Alap összege az infláció fölötti összeggel növekedett, tehát jóval nagyobb mértékben kerültek források az egészségügyi ellátás hétköznapjaiba, mint amekkora mértékben a pénzromlás üteme volt jellemző az egyes években. Tehát nagyobb keret állt rendelkezésre, akár új gyógyszerek befogadására is, és ha megvonjuk a szaldót a gyógyszerek engedélyezésével kapcsolatban, akkor azt látjuk, hogy az elmúlt években többtucatnyival több gyógyszer engedélyezése valósult meg, többtucatnyival több gyógyszert tudnak társadalombiztosítási támogatással kiváltani vagy használni azok, akik betegségben szenvednek, úgy, hogy közben egyébként gyógyszerforgalmazók saját gyógyszereik forgalmazását vagy a magyarországi forgalmazását meg is szüntették, tehát azok ki is estek ebből a listából.
De mindemellett igyekeztünk minden más területen is a kórházak fejlesztésére többletforrást fordítani. 322 milliárd forint jutott 2010-2015 között a kórházak fejlesztésére - ez az infrastruktúrát javította -, 50 milliárd forint a járóbeteg-ellátásra, 13,8 az e-health rendszerre, 13 milliárd forint az alapellátásra, 12 milliárd forint a sürgősségi ellátás fejlesztésé-re, 11 milliárd forint mentőállomások fejlesztésére, 9 milliárd forint CT-k és MRI-k beszerzésére, amelyek szintén a gyógyítást tudják segíteni azzal, hogy korábbi felismerést eredményeznek.
És azt hiszem, ha a képviselő úr is jobban utánanézett volna ezeknek a kísérleti gyógyszereknek az engedélyezésének, akkor ő is tudná, hogy bizonyos esetekben, amikor még nincs elegendő számú kipróbált eset, ezeket orvos szakmai okokból nem lehet engedélyezni, de azokban az esetekben, ha a kezelőorvos ezt mégis saját felelősségre vállalja, és beleegyezik a beteg is, akkor egyedi méltányosság alapján nagyon sok esetben engedélyezzük hasonló gyógyszerek használatát is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me