SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tegnap, vasárnap ünnepeltük az édesanyákat. 1914 óta az Amerikai Egyesült Államokban, 1925 óta már Magyarországon is május egyik vasárnapja, nálunk az első, az ő tiszteletükre ünnep.
Az édesanyák küzdelmét, fáradozásait, adott esetben sok-sok fájdalmát nem mindig tudjuk átvállalni. Nem mindig tudja átvállalni sem a család, sem a közösség, sem az egész ország, az állam vezetésével. De sok tekintetben az ő fáradozásaikért, küzdelmükért kiállhat egy-egy kormány, egy-egy vezetés, segítheti, könnyítheti a támogatási rendszeren keresztül, avagy nehezítheti és el is lehetetlenítheti az életüket. Mint ahogy volt egyébként a balliberális kormányzás idején, az ő nőpolitikájuk, édesanya-politikájuk a rombolás volt, akár a Bokros-csomagra gondolunk, akár a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok családellenes intézkedéseire.
Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormánya, és nemcsak a kormány, hanem politikájában mindenki, akár közvetett, akár közvetlen módon is az édesanyákat segítő lépések sorozatát hozta meg. Néhányat szeretnék csak fölsorolni részletezés nélkül: a „nők 40” nyugdíjazásának lehetősége, családi adókedvezmény, a gyed extra bevezetése, a felsőoktatási gyed bevezetése, az otthonteremtési kedvezmény visszaállítása, a bölcsődei fejlesztések, a munkahelyteremtés, így a nők foglalkoztatásának támogatása egyre inkább a társadalmi környezet pozitívvá válása.
Mindezek eredményeképpen azt kell mondanom, hogy miután ezek minden korosztályra kiterjedő lépések voltak, nőttek a születési számok, nagymértékben nőtt a házasságkötések száma az elmúlt évek során, a válások száma, hála istennek, nagy számban csökkent, és nagyon nagy mértékben, 25 százalékkal csökkent, 40 ezerről 30 ezerre az abortuszok száma.
Mindemellett a társadalomban sajnos léteznek olyan szervezetek, olyan gondolkodók, akik az anyák és a nők szerepét megkérdőjelezik, vagy teljesen máshogy képzelik el. Nekik is szeretném jelezni, hogy az abortuszpártiak is abortusztúlélők. A genderelmélet természetidegen terjesztői is férfi és nő kapcsolatából, egy édesanyától születtek. Azok is, akik ezt az áltudományt mint tananyagot támogatják, tanítják, diplomamunkát íratnak és fogadnak el belőle. Mint az történik egyébként például a CEU-n is, ahol olyan érdekes diplomamunkákra lelhet az ember, mint „Játék az identitással, azaz tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről”, vagy egy másik „Létrejönni és létezni - fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon”, vagy egy harmadik, „A queer elmélet és a Korán - hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat?”.
LMBTQ, folytathatnánk, XYZ, ki tudja, milyen rövidítések és szavak mögött mi van - az nem is érdekes. Agyament őrültség. De az biztos, hogy akik hét éve nem szavazták meg, az MSZP, az LMP, és hozzáteszem, a Jobbik sem a nők 40-es nyugdíjazását, mindezt eltörölnék. Mint ahogy annak idején a balliberálisok eltörölték az otthonteremtést, belehajszolták devizahitelekbe az embereket, most is ezt tennék. Eltörölték annak idején, és a jövőben is ezt tennék, a családi adókedvezményt. Milliárdokat vettek el annak idején a családoktól, most is ezt tennék. Eltörölnék a gyed extrát, ahogy Gurmai Zita is nyilatkozta. „Ha kormányra kerül az MSZP, megszüntetik a gyed extrát?” - kérdésre Gurmai Zita szocialista képviselő válasza az volt: persze.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Országgyűlés! A 2018-as költségvetés a családokat erősíti, így az édesanyák nehézségeit, terheit csökkenti. A Kereszténydemokrata Néppárt a családtámogató intézkedéseket támogatja, a 2018-as költségvetést is ezért jó szívvel támogatja és segíti. Reméljük, nem jön el az a világ, amit sokan, vagy nem sokan, de néhányan szeretnének Magyarországon is, ebben a térségben is, hogy ne legyenek olyan rendezvények, mint szerte az országban tegnap, amikor a családokat köszöntötték, az édesanyákat köszöntötték sok-sok helyszínen, sok-sok tízezer ember jelenlétében. És remélem, lesznek olyan képek is, mint tegnap a győri lányok győzelme után, amikor a játékos édesanyák kicsi gyermekeikkel együtt ünnepelték azt a szép sikert is. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me