DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Miskolctapolcai Strandfürdő több ütemben megvalósuló újjáépítésével visszanyeri üdülő- és fürdőhelyi tekintélyét. Az építési projekt első ütemében a régi felnőttstrand területe és közvetlen környezete újult meg, amelyet 2015. június 1-jétől már használhat a közönség. A fejlesztés második ütemében, amely már a „Modern városok” program keretében valósul meg, válik igazi élménnyé a teljes fürdőkomplexum. Ez a régi gyerekstrand területén valósul meg. A két terület összeköttetését átjáróhidak fogják biztosítani.
A fejlesztést Miskolc úgy kívánja megvalósítani, hogy az első ütem területén találják meg a vendégek a csendesebb wellnessfunkciókat az úszómedencében és a szezonális családi medencében. A második ütemre tervezik a mozgalmasabb élményelemek létrehozását. Több különálló épületben helyezkednek el a különböző funkciók, az egyes célcsoportok, felnőttek, fiatalok, gyermekek, kisgyermekek igényeihez igazodva. A strandfürdő fejlesztésének második ütemében épülnek meg az egész évben üzemelő, fedett fürdőtérben elhelyezkedő medencék és a kültéri, egész évben üzemelő medencék is, továbbá egy olyan belső csúszdapark, amely nagyszámú látogatót vonz.
A most megvalósuló fejlesztési tervek várhatóan további hetven új munkahelyet fognak teremteni, és a fenntartási időszak végére több mint évi 150 ezer fő új látogatót várunk. Ez egyértelmű gazdasági haszonnal, az adóbevételek növekedésével és a munkaerőpiaci helyzet további javulásával jár. Mindez kapcsolódik a Magyar Turisztikai Ügynökség által kitűzött célrendszerhez is, amelynek fontos célja Miskolcon és Tapolcán a vendégéjszakák számának növelése is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(10.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me