ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Mélyen tisztelt Elnök Úr! A választójogi törvényt a parlament alkotja meg, ha ilyen igényük van, módosítani szeretnék, kezdjenek hozzá, a kormány ebben nem kíván részt venni, ez nem a kormány feladata.
Ami a magyar fiatalokat illeti: szeretném világossá tenni, hogy az ország számára a gyermekek a legfontosabbak. Fontos, hogy minél több gyermek szülessen, minél többen nevelkedjenek föl itthon, minél többen kapjanak jó oktatást és megfelelő nevelést. (Bangóné Borbély Ildikó: Ez az, amire már esélyük sincs lassan!) Ezen áll vagy bukik Magyarország érdeke. Ennek megfelelően Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a fiatalokat: lakásprogramot indítottunk, a devizahitel problémájával egész Közép-Európában csak mi, magyarok tudtunk megbirkózni, a rezsit csökkentettük, a béreket jelentős mértékben emeltük, legutóbb éppen a minimálbért két esztendő alatt több mint 25 százalékkal. Nem hiszem, hogy a rendszerváltás óta volt olyan parlament, amely elmondhatta volna magáról, hogy olyan fontos törvényeket hozott a magyar fiatalok érdekében, mint a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt többsége mellett létező, mostani magyar parlament. Ezekre a döntésekre büszkék vagyunk.
Ami azokat illeti, akik külföldre mennek: én azt a hangütést, amit ön többedszer használ itt, nem tartom helyénvalónak. Szerintem tisztelet illeti azokat az embereket, akik vállalják azt, hogy a hazájuktól távol próbálnak boldogulni (Bangóné Borbély Ildikó: Mert nincs más választásuk!); megilleti őket a tisztelet azért, mert vállalják az ezzel járó nehézségeket; megilleti őket a tisztelet, ha tanulni akarnak, akkor azért, ha pedig a családjukról akarnak gondoskodni, akkor azért.
Azért dolgozunk mindannyian, akik itt ülünk a patkónak ezen az oldalán, hogy ezek az emberek, ezek a fiatalok, ha kint helytálltak, és eljön az idő, úgy érezhessék, hogy van értelme ismét Magyarországon folytatni az életüket. (Heringes Anita: Hogy leváltsanak titeket!) Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me