ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha valaki valóban elborzasztó horrort szeretne olvasni, akkor bizton ajánlhatom neki a dél-somogyi térség demográfiai, gazdasági, társadalmi folyamatairól készített elemzéseket. Hiába plakátolták teli az országot errefelé is az erősödő gazdaságról, az itt élők közül sajnos csak kevesen érzik ennek áldásos hatását. Az elszegényedés, a kilátástalanság hazánk más tájaihoz mérten is kézzel tapintható. Az, hogy az ország legkevésbé iparosodott régiója a Dél-Dunántúl, azon belül pedig Dél-Somogy térsége, infrastrukturális elmaradottságunkkal is magyarázható. Azonban természetes, hogy a közúti vagy vasúti fejlesztések nem oldják meg automatikusan a gondokat. Ha nem kap megfelelő hangsúlyt a képzés, a már meglévő ipari parkok fejlesztése, a valóban munkahelyeket teremtő, nem pedig szélhámoskodni szándékozó befektetők megtalálása, akkor minden útfejlesztés csak drága presztízsberuházás marad.
Mindezek figyelembevételével kimondható, hogy a Barcsot Kaposvárral összekötő út, valamint a megye déli részét Belső-Somogyon át a Balaton délnyugati részével és az M7-essel összekapcsoló 95 kilométer hosszú 68-as főút felújítása nem halasztható tovább. Hasonlóan fontos lenne a Dél-Somogy és a baranyai megyeszékhely, Pécs közötti normális összeköttetést biztosítani tudó gyorsforgalmi út fejlesztése. A lakosság nagyon bízik abban, hogy a megye több mint 1700 kilométer hosszúságú közúthálózatának sorsát végre komolyabban veszi a kormányzat, hiszen tavaly mindössze 39 kilométert sikerült felújítani, márpedig ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem marad más hátra az itteni településeknek, mint a visszaszámlálás megkezdése, a centi vagdosása.
Ezért az előbb említett utakkal kapcsolatos, számonkérhető dátumokkal és konkrét forrásösszegekkel ellátott választ várok arra a kérdésre, hogy mire számíthat a térképről letörölt dél-somogyi régió. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me