DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! A 2015-ös MNB-jelentést tárgyaltuk alig két hete, és akkor ön azt a kijelentést tette, hogy Magyarországot egy szövetséges NATO-tagállam nagykövetségéről érkező forgatókönyv alapján - ami katonai és titkosszolgálati eszközöket is tartalmazott - érte egy támadás.
(15.30)
Ez kormánybuktató, jegybankbuktató támadás lett volna. Ezt önök megelőzték, legalábbis ezt mondta innen a pulpitusról. De ezt nekünk muszáj komolyan venni, amikor a jegybankelnök ilyeneket mond. Ezért négy kérdést szeretnék feltenni; ha már az előbb homályba burkolózott a válasza, nem tudta megválaszolni Bárándy képviselőtársam kérdését, most akkor egészen pontosan elmondok csak négy kérdést - nem nyolc, csak négy.
Kik, melyik ország az, amelyik megtámadta Magyarországot? Milyen eszközökkel támadták meg Magyarországot? Milyen eszközökkel sikerült elhárítani ezt a támadást a magyar pénzügyi rendszer ellen? Talán a legfontosabb kérdés: 2017-ben, ma fennáll-e még ennek a támadásnak a veszélye.
Ugyanebben a négy kérdésben vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeztük a parlamentben, viszont az önt is támogató Fidesz-frakció úgy menekül ez elől, mint ördög a tömjénfüst elől. Úgyhogy szerintem ön segítsen most a frakciónak, hogy ne kelljen ilyen vizsgálóbizottságot felállítani, azzal, ha most erre a négy kérdésre tud válaszolni.
Utána már csak arra kell megfelelő válaszokat adni, hogy tett-e ön feljelentést, és ha ilyenről tudomása volt, akkor kinek jelentette. Jelentette-e az Információs Hivatalnak, az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, az elhárításnak, bárkinek jelentette-e ezt az ellenséges tevékenységet? Köszönöm szépen. Megtisztelve várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me