Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! El kell mondani, hogy a kormány teljes mértékben koncepció nélkül nyúl hozzá nemcsak a jövedékiadó-módosításokhoz, de a teljes adórendszerhez.
A könyvelői szakma több mint 60-féle adótípust vagy adóemelési típust ismer az önök 2010-ben kezdődő regnálása óta. Azt látjuk, hogy egyszer a konyakosmeggylobbi tenyészik be a parlamentbe, és persze ezáltal el lehet érni kedvező irányú változásokat, de azért mégiscsak befolyásolja az önök cselekvési tervét. Most éppen az e-cigi kapcsán, bár ahogy képviselőtársam elmondta, végre egy pozitív irányú elmozdulást is tanúsítanak, de azért belecsempésznek egy kis adóemeléssel felérőt a másik oldalon.
Azt látjuk, hogy a legdurvább, amit csináltak, az mégis az üzemanyagokkal kapcsolatos intézkedéssorozatuk volt, hiszen gyakorlatilag megfosztják a magyar vásárlót attól, hogy kedvező világpiaci változások, tendenciák esetén némi árcsökkenés lecsapódhasson nála, és egész egyszerűen önök nem rendszerben, nem egy normális, előre meghatározott szisztéma szerint módosítják az adórendszer egyes elemeit, hanem állandóan a pénzbehajtásra utazva. Jelen pillanatban sem tudtak egy olyan csomagot letenni elénk, amely tehernehezítéseket ne tartalmazna az egyik oldalon.
Tehát én arra biztatnám önöket, hogy egy teljes körű adókoncepció mentén az egzotikus adófajtáikat vezessék ki vagy alakítsák át. Utalhatok itt arra a chipsadóként elhíresültre, amelyet pont ma vitattunk meg a Gazdasági bizottság előtt, ahol a multik által silányított módon idehozott termékek kapcsán a chipsadó kiterjesztése és olyan felhasználása, amely csillapíthatná a bajokat, igenis előremutató lenne. Azt látjuk tehát, hogy bár vannak jó irányú elmozdulásaik, a koncepciót még mindig nélkülözik. Kérjük, ezen változtassanak! Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: Úgy van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me