SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Elhiszem, hogy ön onnan, ahol ül jelen pillanatban, furcsának tartja, hogy Orbán Viktor rendszerét a Kádár-rendszerhez hasonlítjuk, de ha egy kicsit levenné azt a szemellenzőt, amit a Fidesz okoz önnek, akkor látná, hogy semmi mást nem csinálnak, mint mennek az egypártrendszer felé. Önök egypártrendszert akarnak Magyarországon, csak a Fidesz, ezt már szavakban is kimondták, és innentől kezdve már csak egy lépés választ el minket attól, hogy majd megpróbálják - most még csak elvileg a törvényes kereteken belül, aztán majd esetleg a törvényes kereteken kívül is - megakadályozni azt, hogy más párt legyen ebben az országban; errefelé tartunk.
Burány Sándornak szeretném mondani, hogy azt, hogy valakit bánt vagy nem bánt a vörös csillag, hadd döntse már el ő! Tudja, ez olyan, és ezt is elmondtam, hogy sajnos nem tanítottuk meg és nem mondtuk el a fiataljainknak, hogy mennyi problémát és mennyi aljasságot jelentett ebben az országban, milyen súlyos bűnöket jelentett és követtek el a vörös csillag égisze alatt. Ezeket onnan lehet észrevenni, és én megteszem egyébként nagyon sokszor, hogy amikor látok egy embert Che Guevara-pólóban, akkor mindig megkérdezem, hogy miért jó az neki, hogy egy tömeggyilkos van a mellén. Abban a pillanatban elgondolkoznak ezek a fiatalok, mert ők nem is tudják, hogy egy tömeggyilkos van a mellükön, ők csak úgy gondolják, hogy ez most egy trend, hogy mondjuk, Che Guevara-pólót hordjanak. Aztán amikor elmondja az ember neki, hogy mondjuk, adott esetben mit tett Che Guevara, akkor lehet, hogy utána már nem fogja annyira hordani ezeket a pólókat.
Tehát ha megtanítanánk és elmondanánk, hogy mit tettek a vörös csillag égisze alatt ebben az országban, akkor lehet, hogy ugyanúgy megbotránkozást jelentene ennek a sörnek a logója, de így most, jelen pillanatban lehet, hogy igaza van, hogy annyira nem kelt félelmet; énbennem igen, mert nem szeretném - még akkor sem, ha esetleg Orbán Viktornak hívják majd az akkori vezetőt (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) -, hogy egyszer a vörös csillag visszatérjen Magyarországra. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me